Türkiye’de kadına şiddet bir türlü bitmiyor. 21 yaşındaki Beyzanur Muş, çocuğunu severken cani eski eşi tarafından bıçaklandı. Olay sonrası 2 yaşındaki çocuğunu da alıp kaçan Bahattin Gazi Baldemir ise tutuklandı.

Yozgat’ta Aşağı Çatak Mahallesi Ali Efendi Camisi avlusunda meydana gelen olayda eski eşi bir çocuk annesi Beyzanur Muş ile bir araya gelen Bahattin Gazi Baldemir, çocuğunu göstermediği iddiasıyla tartışmaya başladı. Tartışma kısa sürede büyürken Bahattin Gazi Baldemir önce araya giren eski eşinin halası  daha sonra ise eski eşi Beyzanur Muş’u çocuğunun gözü önünde bıçakla yaraladı.

2 Yaşındaki Çocuğunu Alarak Kaçtı

Olay sonrasında cani eski koca 2 yaşındaki çocuğunu alarak olay yerinden uzaklaştı. Yaralılar ihbar sonrası olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

Cani Eski Koca Tutuklandı

Polis ekipleri yaptıkları çalışmalar neticesinde Bahattin Gazi Baldemir isimli şahsı yakalayarak gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlı daha sonra sevk edildiği adliyede nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

yozgatta-cani-baba-cocugunun-gozu-onunde-eski-esini-bicakladi

Başsavcılık sosyal medyadaki iddiaların gerçeği yansıtmadığına dair açıklama yaptı

Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyada yer alan “Yozgat’ta kadını bıçaklayan koca serbest bırakıldı” iddiaların gerçeği yansıtmadığına dair yazılı açıklamada bulundu. Sosyal medyadaki iddialara Başsavcılıktan yapılan açıklamalara ilişkin şu ifadelere yer verildi:

“13 Ağustos 2022 tarihinde müşteki E.B.M ile eski eşi şüpheli B.G.B. arasında 2 yaşındaki çocuklarının velayeti ve görüşmesi kapsamında aralarında çıkan anlaşmazlık sonucu şüpheli B.G.B’nin müştekiyi ve halasını bıçakladığı olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca şüpheli B.G.B. ile olay yerinde bulunan babası İ.B hakkında derhal soruşturma işlemlerine başlanılmıştır. Şüpheli B.G.B. aynı gün gözaltına alınmış tutuklanması istemiyle 14 Ağustos 2022 tarihinde çıkarıldığı Yozgat Sulh Ceza Hakimliğince ‘boşandığı eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs suçundan’ tutuklanmış, halen Yozgat T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunmaktadır. Müşteki poliklinik servisindeki bir günlük tedavisinin ardından taburcu edilmiş, soruşturma tüm yönleriyle ve titizlikle sürdürülmektedir. Sosyal medya mecralarındaki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır”.

Genç Kadın O Anları Anlattı

“Benim ondan boşanmamı hazmedemedi. Kendine konduramadı her zaman çocuğu seviyorum dedi. Ama derdi hiçbir zaman çocuk olmadı benim nerde yaşadığım ne giydiğim kiminle konuştuğum daha önemliydi. Ben ondan boşansam bile kimseyle evlenemezmişim sadece ailemin yanında duracakmışım. Olay günü de oğlumu görmek istedim. Göstermedi bende karakola gidip şikayetçi oldum. Sonra kardeşimle eve dönerken halam aradı size gidiyorum beraber gidelim dedi. Eski eşimin evinin oradaki bir sokakta bekliyordu halamın yanında gittim. Bana oğlunu gördüm caminin orada dedi. Caminin avlusuna indim oğlum direk kucağıma koştu ben de aldım. Sonra eski eşim ve babası önümde durdu çocuğu bırak diye bende hayır bırakmayacağım dedim. Halam araya girdi tamam az sevsin gideriz dedi. Bende polisi aradım onlar gelsin öyle bırakırım dedim. Sonra bir anda önce halama sonra bana saldırdı. 4 yerimden bıçaklandım. Kolumda 12 dikiş var. O ve babası gözaltına alındı. O tutuklu babası serbest kaldı. Hala tehdit ediyorlar korkuyorum” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi