Yavuz Elbirler yazdı : Siyasette Kullanılan Dil ve Millet İttifakı

Görmemenin ötesinde, tehdidin iç siyaset hesapları ile düşüncesizce kullandığı da ayrı bir gerçek.
Bize göre, kullanılan dil, Vatana, Millete, Devlete hizmet için ortaya konulan amaç, kullanılan araç, strateji ve uygulanan politikalar kadar önemlidir.
Kullanılan dil toplumun, arzu ve düşünce yapısını ne denli kuşatıyor ise o denli, müspet veya menfi karşılık bulur.
Öne çıkan ve dozunu her geçen gün arttıran, itham edici, suçlayıcı, ayrıştırıcı, siyaset dilinin, korkuları nasıl tetiklediğini, gelecek kaygısını arttırdığını, güven duygusunu zedelediğini toplumun her kesiminde görüyoruz.
Partiler, siyaseti daha iyiyi yapmak, umutları yeşertmek, devlet olgusuna halkın güvenini sağlamak için vardırlar.
Korku salan, sindiren, insanların yaşam alanlarını daraltan, dış destekli, terör örgütlerini, yıkıcı, bölücü, ayrıştırıcı fikirleri savunan siyasi hareketlerin ve temsilcilerinin halkın gönlün de yer bulması mümkün değildir.
Bin yıldır, Türk insanı kavga siyasetlerinden çok çekti.
Özellikle, 1980 öncesi yaşanan kutuplaşma, yaygın anarşi ve terör, Kahraman Maraş ve Çorum olayları, can veren, cezaevlerin de çile dolduran binlerce insan, toplumsal travma, biten eğitim, gelişmesi durdurulan Türkiye bugün ülkeyi yöneten ve yönetimin karşısında ki muhalefetin bizzat yaşadığı dönemdir.
Toplumun talepleri baskılarla, dayatmalarla, tehdit ile susturulmamalıdır.
Toplumsal dirençleri artıran bir dil herkese zarar verir. Geçmişte ve günümüz de, Köktenci Radikal Hizbullahi örgütler ile FETO/PDY’nın, PKK’nın ve diğer tehdit unsuru içinde bulunmuş ve bulunanlar büyük tahribata, sosyal kırılmalara neden oldular, olmaktalar.
Her insan hata yapabilir, yanılabilir, kandırılabilir… Doğru da yanlış da, iyi ve kötü de insan hayatının bir parçasıdır. Bir şahsi yanlıştan kurtulmak için daha büyük toplumsal yanlışlara sebep olmanın doğru olmadığını her akıl sahibi bilir.
Türkiye’nin huzuru, itidaldedir.
Her birimizin kullandığımız dile dikkat etmemiz şarttır.
Bu gün görülüyor ki, Türk Milletinin, huzuru, istiklal ve istikbali için 1919 ruhunu özümsemiş, bir MİLLET İTTİFAKI var.
Çünkü Tek Türk Milleti, Tek Türk Devleti, Tek Türk Bayrağı, Tek Türk Vatanı KIZIL ELMAMIZDIR ve de biliyoruz ve inanıyoruz ki VATAN NAMUSTUR.
Selam ve Dua İle!…
Exit mobile version