Yaptırımlardan Kaçan Bir Rus Oligark Daha Türkiye’ye Demirledi

Rusya ile Ukrayna arasında 53 gündür savaş devam ederken Rus oligarkların malvarlıklarını batının yaptırımlarından kaçırma çabaları da devam ediyor…

Savaşın başlamasıyla birlikte Putin karşıtı çok sayıda sıradan Rus vatandaşı Türkiye’ye adeta akın ederek ülkelerini terk ederken Rus oligarklar da malvarlıkları ve paralarını yaptırımlara katılmayan Türkiye’ye göndermeye başladı.

Clio’nun Göcek açıklarında görüldüğü tespit edildi.

Rus alüminyum şirketi Rusal’ın kurucusu olarak bilinen ve bir süre önce ABD, Avrupa Birliği ve İngiltere tarafından yaptırım uygulanan Oleg Deripaska’nın lüks yatı dün gece Muğla’ya ulaştı. Göçek açıklarına gelen 73 metrelik Clio isimli lüks yatın Göcek’te demir attığı ortaya çıktı.

İngiliz Reuters haber ajansı, Türkiye’nin NATO üyesi olduğunu hatırlatırken hem Ukrayna hem de Rusya ile iyi ilişkileri olduğunu, Kiev’e destek çağrısı yapmasına karşın Moskova’ya ve Rus milyarderlere yaptırımlara katılmadığına dikkat çekti. Haberde, “Ankara Rus enerjisine ve turistlerine ihtiyaç duyuyor ve bu sebeple yaptırımdan kaçan Ruslar için güvenli liman oluyor. Birçoğu Türkiye’de gayrimenkul satın aldı” denildi.

Exit mobile version