Türkiye’de “Bulgar Göçmeni”, “Bulgar Soydaş” Yok “Bulgaristan’dan Göç Eden Türkler” Var

Türkiye’de “Bulgar Göçmeni”, “Bulgar Soydaş” Yok “Bulgaristan’dan Göç Eden Türkler” Var
Yer: 100 yıldır Türklerin yaşadığı bir Deliorman Kasabası.
Tarih: 1453 yılının Haziran ayının ilk Cuması.
Kasabanın ortasında büyükçe bir kaya vardır. O kayanın üstüne müthiş bir çeviklikle çıkan bir derviş aniden ezan okumaya başlar:
“Allahuekber, Allahuekber … ”
Günlerden Cuma olması nedeniyle kasabaya Cuma namazı niyetiyle gelen köylüler ile kasabanın ahalisi şaşkınlık içindedir. Henüz Cuma namazı vaktine daha çok vardır. Halkın şaşkın bakışları arasında gözlerinden yaşlar akarak ezanı tamamlayan derviş, ezandan sonra halka haykırır:
– Ey Ehli İslam , Ey Oğuzun Soyları müjdeler olsun. Konstantiniye (İstanbul) zaptolundu. Hünkar Mehmet Han’ın ordusu geçen hafta Bizansın kalbini de aldı. Konstantiniye (İstanbul) artık bizimdir.
100 yıldır Rodopları ve Deliormanı mesken tutmuş halk birbirine sarılır. İstanbul’un fethi müjdesi 100 yıldır Türk ve İslam olan bu topraklara böyle ulaşır.
Yer: Seul
Yıl: 1988
Biraz sonra bir rekor denemesi yapacaktır. Konsantre olmuş, her şeyi aklından çıkarmıştır. Ellerini pudralar. Biraz sonra kaldırış yapacaktır.Aklına birdenbire Mestanlı Kasabası gelir. Antrenmandan çıkmış evine gitmektedir. Komşu Hafize İngeyi görür yolda ağlaya ağlaya değneğiyle yürümektedir. Kulağına fısıldar:
–“İnge ni oldu ma ?”
Hafize İnge de fısıldar :
-“Torunumu çağırmak için gelsene ma gızanım dedim diye partiyin adamı ceza yaptı be çöcüm.”
Naim o anda kararını verir. Ne pahasına olursa olsun Anavatana kaçacaktır.
“Siz Türk değilsiniz,Müslüman Bulgarlarsınız “ diyen ve torununa Türkçe seslendiği için 90 yaşındaki Hafize İngeyi cezalandıran bu zulüm ülkesinde artık durmayacaktır.
“Yeter ki “Bulgarım” diye beyanat ver, sana daha ne imkanlar vereceğiz” diyen komünist partisi yöneticisi zaten canını iyice sıkmıştır.
Naim konsantre olmuş podyuma çıkacakken bir anda aklına Mestanlı’daki o sahne gelir. “Bismillah” der ve ellerini tekrar pudralar.
Podyuma doğru yürürken adeta modern çağın Herkülüdür artık. Kendisini müthiş güçlü hissetmektedir. Bu rekor ekranları başında kendisini izleyen milyonlarca Türk için gelecektir. Ama bu rekorunu ve başarısını Türkiye’nin Sesi ve BBC radyo yayınından er geç öğrenecek olan Rodoplar’daki Deliorman’daki Türkleri düşünmektedir. En çok ta Hafize İnge’yi…
Tarihi bilmeyen, bugün Bulgaristan olarak adlandırılan topraklardaki Türk yerleşiminin İstanbul’un fethinden 100 yıl önce tamamlandığından habersiz ne çok insan var. Bilmemek elbette ayıp değil tamam da öğrenmemekte inat etmek çok ayıp.
Yoksa gazetelerindeki köşelerinde, televizyon ekranlarında veya bir mahalle kahvesinde “çok bilen” olarak ahkam kesen bazı zatların; bizlerden bahsederken hala “Bulgar Göçmeni”, “Bulgar Türkü” gibi tabirleri kullanmalarının bizleri nasıl yaraladığını ve bu tabirlerin çirkinliğini ve bizim hassasiyetimizi anlamıyor olmaları çok acı.
Türkiye’de yaşayan milyonlarca Balkan Göçmeni içinde kendisini tanıtırken “Ben Bulgar göçmeniyim” diyen bir tane bile insan yok. Genelde “Macırım” derler. Detaylandırmaları gerektiğinde “Bulgaristan’dan Göç Eden Bir Türküm”, “Bulgaristan Türküyüm” veya “Bulgaristan Göçmenleriyim” derler.
Artık öğrenin. Türkiye’de “Bulgar Göçmeni”, “Bulgar Soydaş” yok
“Bulgaristan’dan Göç Eden Türkler” var.
“Bulgaristan Türkleri” var.
” Balkan Göçmenleri” var.
Bizler henüz İstanbul dahi fethedilmemişken Balkanlara yerleşmiş olan Akıncıların torunlarıyız.
Kendilerine “Bulgar” denilmesini kabul etmedikleri için Türklük ve İslamiyet adına Belene zindanlarında çürüyen insanlarız.
Ekonomik açıdan hiçbir sıkıntımız olmamasına rağmen , “Türkiye” sevdasıyla, “Türklük” uğruna, “Ezan sesi” uğruna bütün malını varını,her şeyini geride bırakıp sıfırdan hayata başlamayı göze alıp sınırlar aşıp Türkiye’ye gelmiş insanlarız.
Sizlere o zamanki totaliter Jivkov rejimi ağzıyla konuşmak yakışmaz. Lütfen bu duyarsızlıktan artık vazgeçin. Sadece bizi incitmekle kalmıyor, yıllardır bizi asimile etmek için zulümler uygulayan o Jivkov kafasının değirmenine un taşıyorsunuz.
Artık öğrenin. Türkiye’de “Bulgar Göçmeni”, “Bulgar Soydaş” yok “Bulgaristan’dan Göç Eden Türkler” var. “Bulgaristan Türkleri”,”Balkan Göçmenleri” var. SELANİK & RUMELİ & BALKAN Türkleri var!
Alıntı
Exit mobile version