Türk Markaları Teknolojiyle Dünyaya Açılıyor

E-ihracat alanında Türkiye’nin potansiyeline vurgu yapan ve dünyaya Türk markalarıyla açıldıklarını dile getiren Trendyol Group Uluslararası Ticaret Direktörü Burcu Yaşar Topuz “Türkiye’de aslında çok büyük bir üretim gücü var. Bulunduğumuz konum itibariyle de lojistik açıdan önemli bir noktadayız. Bu anlamda tüm verileri üst üste koyduğumuzda e-ihracat için gerçekten büyüme potansiyelimiz olduğunu görüyoruz.

Biz küresel ekosisteme dahil olmak isteyen markalar için bir hub olmak ve paydaşlarımızla hep birlikte büyümek istiyoruz. Bu anlamda BMD ile olan iş birliğimiz de bu amaca büyük bir değer katıyor” dedi.

Operasyonel zorluluklar ve maliyetlerin Türkiye’nin e-ihracat alanındaki potansiyelinin önündeki en büyük engeller olduğunu ifade eden Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Tolga Tatari ise “E-ihracat için ülke olarak hayli yüksek bir potansiyelimiz olsa da operasyonel zorluklar ve maliyetler nedeniyle bu potansiyelimizi gerçekleştiremiyoruz. Bu anlamda tek başına süreci yürütmek isteyen markalar yurt dışı satışlarını ancak orada bir mağazası varsa ürünlerini oraya göndererek o bölgede yerel bir e-ticaret gerçekleştirebiliyor. Trendyol iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz projemizin markalarımıza uluslararası boyutta değer katabileceğine ve sahip oldukları e-ihracat potansiyellerini gerçekleştirmelerine kapı aralayacağına inanıyoruz” dedi.

Exit mobile version