ALTSO'da Skandal! Toplantılara Katılmayan Üyelere Usulsüz İmzalar Attırdılar ALTSO'da Skandal! Toplantılara Katılmayan Üyelere Usulsüz İmzalar Attırdılar

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler’in verdiği bilgilere göre, “Turist rehberliği meslek kanunu ile seyahat acentaları ve seyahat acentaları birliği kanununda değişiklik yapılmasına dair” kanun teklifi, 14 maddeden oluşuyor ve yürütme ile yürürlülük dahil ediliyor.

Teklifin içeriğine göre, turist rehberliği hizmetlerinde önemli değişiklikler öngörülüyor. Meslek kuruluşları tarafından açılan sertifika programlarının ihtiyacı karşılayamaması üzerine, ülke genelinde veya bölgesel olarak turist rehberliği eğitim programlarının Turizm Bakanlığı’nın talebiyle ilgili kuruluşlar tarafından düzenlenmesi öngörülüyor. Mesleğe kabul başvurularında yabancı dil yeterliliğini belirlemeye yönelik sınavın ÖSYM tarafından yapılması planlanıyor.

Turist Rehberi Olmak Kolaylaşıyor

Ayrıca, Çin ve Uzakdoğu dillerinde rehberlik yapacak adayların teşvik edilmesi ve üniversitelerin sanat tarihi ve arkeoloji bölümlerinden mezun olanların turist rehberi olmalarının kolaylaştırılması gibi önemli düzenlemeler yapılıyor.

Kanun teklifi aynı zamanda seyahat acentalarıyla ilgili bazı değişiklikler de içeriyor. Tarihi ve turistik yerlerin tanıtılması amacı dışında faaliyet gösteren işletmelerde turist rehberi bulundurma zorunluluğunun kaldırılması öngörülüyor. Ayrıca, seyahat acentalarının müşterilerini bilgi ve onayları dışında alışveriş amaçlı belirli bir işletmeye yönlendirmeleri durumunda belgelerinin iptal edileceği ve beş yıl boyunca seyahat acentalığı yapamayacakları belirtiliyor.

Editör: Haber Merkezi