Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 45’e kadar çıkarmasıyla birlikte mevduat faizlerinde de artışlar yaşandı. Uzmanlar, Merkez Bankası’nın politika faizi ile piyasada uygulanan mevduat faizlerini dengelediğini belirtiyorlar, bu da mevduat faizlerinde istikrarın bir süre devam edeceği anlamına geliyor.

Düşüş Bekleniyor

Ancak bankaların yıl sonu hedeflerini tamamlamasının ardından mevduat faizlerinde düşüş yaşandı. Uzmanlar, ikinci çeyrekte faizlerde genel bir düşüş beklediklerini ifade ediyorlar. Bu durum yatırımcılar için olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Bankaların Güncel Mevduat Faiz Oranları

Ünlü Ekonomi Profesöründen Çarpıcı Paylaşım: ‘’6 Taksitle Tuvalet Kağıdı’’ Ünlü Ekonomi Profesöründen Çarpıcı Paylaşım: ‘’6 Taksitle Tuvalet Kağıdı’’

Bankalar genellikle yüzde 45 ile 47 arasında mevduat faizi sunuyorlar, ancak bazıları yüzde 40’ların altına düşebiliyor. Uzmanlar, bu düşük faizlerin geçici olduğunu belirtiyorlar.

Kazançlarda Artış

Özellikle üç aylık mevduat dönemlerinde ekstra faiz avantajı bulunuyor ve aylık ve üç aylık kazançlar arasındaki fark neredeyse kapanma noktasına gelmiş durumda. Bu durum yatırımcılar için önemli bir kazanç fırsatı olarak değerlendiriliyor.

Editör: Haber Merkezi