Tayland’da eski polis katliam yaptı. Ülkenin kuzeydoğusundaki vilayetteki kreşe düzenlenen silahlı saldırıda, aralarında çocukların da olduğu 38 kişi hayatını kaybetti.

Tayland, tüyler ürperten bir saldırı haberiyle sarsıldı. Ülkenin kuzeydoğusundaki Nong Bua Lamphu’daki bir kreşte silahlı saldırı meydana geldi. Başbakan Prayuth Chan-ocha, saldırıyı “şoke edici” olarak nitelendirdi.

Saldırıya ilişkin ilk gelen haberler, en az 20 can kaybı olduğu yönündeydi. Saatler içinde hayatını kaybedenlerin sayısı arttı, önce 34’e, sonra da 38’e yükseldi. Taylandlı yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, hayatını kaybedenlerin 22 tanesi çocuk, en küçüğü ise 2 yaşında.

Ölenler Arasında 8 Aylık Hamile Öğretmen de Var

Polis şefi, saldırganın öğle arası sırasında kreşe geldiğini, önce dört ya da beş görevliyi vurduğunu söyledi. Ölenler arasında 8 aylık hamile bir öğretmenin de olduğu aktarıldı. Görgü tanıklarının aktardığına göre, kreştekiler silah seslerin havai fişek olduğunu düşündü.

taylandda-krese-saldiri-22si-cocuk-38-olu

Kimliği Belli Oldu

Tayland polisi ayrıca tüm yetkililerin, eski bir polis olduğu öğrenilen saldırganı yakalamak için alarma geçirildiğini söyledi. Polisin isminin Panya Khamrap olduğu öğrenildi. Olay yerine çok sayıda sağlık ve güvenlik ekibi sevk edildi. Saldırganın hem silah hem de bıçak kullandığı öğrenildi.

“Saldırgan Uyuşturucu Bağımlısı”

Tayland medyasındaki haberlerde Panya Khamrap adındaki eski polisin, uyuşturucu bağımlısı olduğu için geçen yıl görevden alındığı ifade edilirken, dört kapılı beyaz bir kamyonet kullandığı aktarıldı. Adamın, yarın mahkemeye çıkması bekleniyordu.

Karısını ve Çocuğunu Öldürüp İntihar Etti

Uluslararası haber ajansları, saldırganın, karısını ve çocuğunu da öldürüp intihar ettiğini duyurdu.

 

Editör: Haber Merkezi