Taş Bebek Korkuttu!

Sosyal medyada yayılan bir haber “Taş Bebek” lakabıyla tanınan sanatçı Gönül Yazar hayranlarını korkuttu. Ünlü sanatçı Gönül Yazar'ın ayağına pıhtı attığı ve hastaneye kaldırıldığı iddia edildi.

Taş Bebek Korkuttu!

Sosyal medyada yayılan bir haber “Taş Bebek” lakabıyla tanınan sanatçı Gönül Yazar hayranlarını korkuttu. Ünlü sanatçı Gönül Yazar’ın ayağına pıhtı attığı ve hastaneye kaldırıldığı iddia edildi. Kısa zamanda açıklama geldi. Ünlü sanatçı Yazar sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada;“Bu olay 4-5 ay önce oldu. Evimdeyim, iyiyim. Pıhtı çoktan dağıldı. Çok iyiyim merak etmeyin lütfen. Arkadaşa anlattım o yeni sanmış. Kabahati yok. Doktorlar 6 ay sonra gel görelim” dedi.

Görme yetisini kaybetti

Gönül Yazar, 2022’de evinde geçirdiği kaza sonucu görme yetisini kaybetmişti. Ancak geçirdiği ameliyatlar sonucu görme yetisini geri kazanmıştı.

Ünlü sanatçı “Ben Yeşilçam filmindeki gibi ‘görüyorum’ diye bağırdım. İnanamadım. Pırıl pırıl görüyordum. Aynı 3 lensi diğer gözüme de uyguladılar. Eve yolladılar. 15 gün gözlerime 3 ayrı damla uyguladık. Şimdi ne mi oldu? Çamlıca Camii’nin müezzinini bile görüyorum. Yeniden doğdum, Sevgilerimle…” demişti.

Taş Bebek’ten LÖSEV açıklaması

Mirasıyla ilgili açıklama yapan Taş Bebek lakaplı sanatçı,“Kızım çok mirasa kondu babası Erol Simavi’den… Allah’a şükür benim birikimim var gazino zamanından, ona muhtaç değilim. Ortaköy’de oturduğum ev çok pahalılanmış,LÖSEV’e bağış yapacağım orayı. Tabii o ev ben yaşarken benim benden sonrası için o küçük lösemili çocuklar için bağışlayacağım. Hepimiz bu dünyaya çivi çakmaya gelmedik. Hâk vâki olunca bizlerde gideceğiz, o zaman onlara kalacak” dedi.

Gönül Yazar kimdir?

Gönül Yazar, 12 Ağustos 1936 tarihinde İzmir’de doğdu. Erzincanlı yol müteahhidi Mehmet Bey ile Yugoslav göçmeni Fatma Aras’ın ikinci çocuğu. Belma ve Belkıs adlı kardeşleri vardır. İlkokul yıllarından itibaren müziğe ilgi duymaya başladı. Ortaokula başladığı yıllarda Türk Musikisi Cemiyeti’nde Mehmet Kasabalı’dan dersler aldı. Bu sayade 15 yaşındayken girdiği Ege Ses Kraliçesi Yarışması’nda birinci seçilerek sanat hayatına atıldı. Ayrıca aynı yıl sahne soyadını aldığı Necdet Yazar’la evlenerek Ankara Radyosu sınavlarına girdi ve 60 kişi arasından Sevim Deran ve Nermin Demirçay ile birlikte radyo kariyerine adım attı. Fahri Kopuz, Suphi Ziya Özbekkan, Melahat Pars gibi hocalardan 1 yıl ders alarak ismini radyodan Türkiye’ye duyurdu. Sonrasında 1954 yılında Ankara Radyosu’ndan İstanbul sahnelerine geçti.

1958 yapımı Günah Yolcuları filminden itibaren birçok filmde şarkılar seslendirdi.  1962’de yayınladığı “Aman Aman Gül Pembe / Kalemi Al Eline” 78’liği sanatçının ilk kaydı oldu. Daha sonra iki kez taş plak kaydı yayınladı. İlk 45’liği ise 1965’te yayınladığı “Maksadım Sana Naz Yapmak / Gönül Yazar Diyorlar”dır. Bunun haricinde yönetmenliğini Hulki Saner’in yaptığı; başrolünü Göksel Arsoy’la paylaştığı Taş Bebek filminin ardından “Taş Bebek” lakabını aldı. Alaturka sahne sanatçısı olan Yazar, okuduğu pop müzik tarzdaki plaklarıyla ve programlarıyla da ilgi gördü. Ayrıca Yaşar Güvenir’in “Sensiz Saadet Neymiş” isimli bestesini seslendirdiği 45’liği ile altın plak kazandı.

1968 yılında Erol Simavi ile olan birlikteliğinden, 1970 yılında Yasemin adlı bir kızı oldu.

Exit mobile version