Antalya Hava Trafik Kontrolörlerine Erdoğan’dan Rest: ‘’Sorumluları Hesaba Çekin’’ Antalya Hava Trafik Kontrolörlerine Erdoğan’dan Rest: ‘’Sorumluları Hesaba Çekin’’

Bakan Yumaklı, sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişimi sağlamak amacıyla bir dizi düzenleme yapacaklarını belirterek, gıdanın adının tüketicinin ilk bakışta göreceği yere, aynı punto, stil ve karakterde yazılacağını ifade etti. Yanıltıcı görsellerin kullanımına da izin verilmeyecek.

Değişen ifadeler

Yapılacak düzenlemelerle, ürünlerin etiketlerinde çilek aroması olan ürünler için çilek görseli kullanımı gibi yanıltıcı ifadelerin önüne geçilecek. Benzer şekilde, içinde muz aroması bulunan bir süt ürünü için “muz aromalı süt” ifadesi tercih edilecek. “… tadında”, “… lezzeti”, “… keyfi” gibi yanıltıcı ifadeler de artık kullanılmayacak.

ALO 174 gıda hattı aktif

Bakan Yumaklı, tüketici şikayetlerinin önemsendiğini belirterek, ALO 174 Gıda Hattı’nın kurulduğunu ve şikayetlerin en geç 15 gün içinde cevaplandırıldığını vurguladı. Tüketicilerin şüphelendikleri gıda ürünlerini ihbar etmelerinin büyük önem taşıdığını ve halkı gönüllü gıda denetçisi olmaya davet etti.

Gıda güvenliği ve denetim

Bakan Yumaklı, üretim, toplu tüketim ve satış yerlerinde 7 bin 500’den fazla gıda denetçisinin görev yaptığını belirterek, sağlıkla oynayanlara göz açtırmayacaklarını ifade etti. Vatandaşları sahte ürünler konusunda dikkatli olmaya çağırdı.

 

Editör: Haber Merkezi