Suç Makinesi Alparslan Kuytul Adana’da Yakalandı

İş adamı Koray Sarısaçlı’nın geçtiğimiz yıl 8 Eylül’de 4 kişi tarafından kaçırılıp, 13 gün sonra serbest bırakılmasıyla ilgili açılan davada, kapatılan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’nın kurucusu Alparslan Kuytul hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine Kuytul, sabah saatlerinde Adana Emniyet Müdürlüğü ekiplerince “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, gasp, adam yaralamaya azmettirme, işkence” suçlarından gözaltına alındı. Yüreğir Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen Alparslan Kuytul, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Polis adliye çevresinde geniş çaplı tedbir aldı

Süleyman Soylu’dan Kuytul Hakkında Açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Alparslan Kuytul kökü dışarda olan bir adamdır. Karşımızda hakikaten bir şaklaban var. Başka yerlerden talimat alan bir adam var” dedi.

Furkan Vakfı’nın Eylemleri

Furkan Vakfı’nın Adana’da yaptığı eylem ile ilgili bilgi veren Soylu, “Son 4-4.5 aydır bu Kuytulcular dediğimiz grup sadece Adana’da 50’nin üzerinde yasa dışı eylem gerçekleştirmeye çalıştı. Eylül-Ekim aylarında bunların içerisinde bulunan ve bunlardan olduğu iddia edilen bir kişinin bunların belli bir maddi kaynağını başka bir yere aktardığına dair bir tespitleri üzerine, 7 kişilik bir grup bunu kaçırıyorlar ve 12 gün işkence yapıyor. Ailesi haber veriyor ve biz bunu 12 gün boyunca aradık. Çok sıkıştırınca serbest bırakmak zorunda kaldılar. İş yargıya intikal etti ve netice itibariyle bu 7 kişi tutuklanmış oldu. Bundan 1.5-2 ay önce başka bir vilayette bu sefer başka bir kişiyi, bir doktoru tehdit ediyorlar. Bu kişi tehdidi gerçekleştirmek üzereyken yakalanıyor ve o da tutuklanıyor” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version