Adana İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, Erdal B.’nin usulsüz yollarla temin ettiği kanser, insülin, antibiyotik ve alerji ilaçlarını yurt içi ve dışında sattığına dair bir ihbar aldı.

29 Şubat 2024 tarihinde Erdal B.’nin Seyhan ilçesi Aydınlar Mahallesi’ndeki bakkal dükkanına operasyon düzenlendi. Yapılan aramada 35 bin 206 kutu ilaç ele geçirildi. Soğuk hava deposunda muhafaza edilmesi gereken ilaçların, rastgele kutularda saklandığı saptandı.

Operasyonda Erdal B. ve eşi Hicran B. olmak üzere 2 kişi gözaltına alındı.

İlaçlar farklı devlet hastanelerinin çıktı

İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince yapılan incelemede, ilaçların önemli bir bölümünün farklı devlet hastanelerine ait olduğu belirlendi. Hastanelerden kim tarafından ve nasıl çıkarıldığının tespit edilmesi için çalışma başlatıldı.

Aksu’da Skandal Üstüne Skandal! Tacizci Müdürün İş Yeride Kaçak Çıktı Aksu’da Skandal Üstüne Skandal! Tacizci Müdürün İş Yeride Kaçak Çıktı

Savunması pes dedirtti

Emniyetteki sorgusunda Erdal B., ilaçları çok önce aldığını ve ihraç edeceğini, ancak enflasyon nedeniyle elinde kaldığını ve satamadığını, son kullanma tarihlerinin geçtiğini ve imhaya gideceğini söyledi.

İşlemleri tamamlanan Erdal B. ve Hicran B., adliyeye sevk edildi. Çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol kararı ile serbest bırakıldılar.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Uzmanlar uyarıyor

Kaçak ilaç ticareti, insan sağlığı için büyük bir tehdit oluşturuyor. Uzmanlar, bu tür ilaçların kullanımı sonucunda ciddi sağlık problemleri yaşanabileceğini ve hatta ölüme bile yol açabileceğini belirtiyor.

 

Editör: Haber Merkezi