Roket Saldırısında Yaralanan Askerimiz Şehit Oldu

Gaziantep’in Karkamış ilçesine ise yarım saat içerisinde 10’u aşkın havan saldırısı düzenlendi.

 

1 Askerimiz Şehit

Suriye’den atılan havanlardan biri Köprübatı Hudut Karakolu’na isabet ederken, karakoldaki 4 asker ve bir sivil yaralanmıştı. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Piyade Er Oktay Salar’ın şehit olduğunu duyurdu.

MSB’nin açıklamasında “Köprübatı Hudut Karakolumuza yapılan hain saldırısı sonucunda yaralanarak hastaneye sevk edilen bir kahraman silah arkadaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bölgede belirlenen hedefler ateş altına alınmaya devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz” denildi.

Yaralı askerler Gaziantep ve ilçelerindeki hastanelere kaldırılırken, hudut birlikleri tarafından angajman kuralları çerçevesinde saldırılara karşılık verildiği bildirildi.

MSB’den Açıklama

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, “Hain terör örgütü tarafından Gaziantep’in Karkamış ilçesine ve Köprübatı Hudut Karakolumuza Suriye’nin Ayn-El Arap bölgesinden yapılan ÇNRA/Havan saldırısı sonucunda 4 askerimiz ve 1 sivil vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılarımız derhâl hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Ateş destek vasıtalarımızla meşru müdafaa ve cezalandırma atışları kapsamında belirlenen hedeflere misliyle karşılık verilmektedir” denildi.

Şehidimiz Balıkesir’den

Öte yandan şehidin Balıkesir’in Balya ilçesine bağlı Çamavşar mahallesinden olduğu öğrenildi.

Hedefler Ateş Altında

MSB’den yapılan yeni açıklamada “Karkamış ilçesine ve Köprübatı Hudut Karakolumuza yapılan hain saldırı sonrası başlatılan meşru müdafaa ve cezalandırma atışları sonucunda ilk belirlemelere göre 6 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Bölgede belirlenen hedefler ateş altına alınmaya devam edilmektedir” ifadelerine yer verildi.

Bakanlık, etkisiz hale getirilen terörist sayısının 21’e yükseldiğini duyurdu. Bakanlığın açıklamasında şöyle denildi:

– “Karkamış ilçesi ve Köprübatı Hudut Karakolumuza yapılan hain saldırı sonrası başlatılan meşru müdafaa ve cezalandırma atışları sonucunda etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 21’e yükselmiştir. Cezalandırma atışlarına devam edilmektedir.

– Şehidimizin kanı yerde bırakılmamıştır, bırakılmayacaktır. Milletimizin huzur ve güvenliğine karşı her türlü girişime misliyle karşılık verilmektedir. En son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar mücadeleye devam edilecektir.”

Roketli Saldırıda Ölen ya da Yaralanan Olmadı

Suriye’nin Halep iline bağlı El-Bab ilçesinde terör örgütü PKK/YPG düzenlediği roketli saldırı ile sivilleri hedef aldı.

Terör örgütü tarafından fırlatılan roketler sivil yerleşim alanına düşerken, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

Exit mobile version