Ocak ayı, kadın cinayetleri açısından oldukça karanlık bir ay olarak geride kaldı. Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre, bu ayda 31 kadın erkekler tarafından öldürüldü. Bu vahşi cinayetlerin 6’sı ise yürek burkuyor. Hayatına dair karar almak isteyen, boşanmak veya ilişkiyi reddetmek isteyen 6 kadın, bu özgür iradeleri nedeniyle canından oldu.

Sokak Hayvanları İçin Bütçe Ayırmayan Belediye Yetkililerine Hapis Cezası Geliyor Sokak Hayvanları İçin Bütçe Ayırmayan Belediye Yetkililerine Hapis Cezası Geliyor

23 kadının ölüm nedeni bilinmiyor!

Korkunç cinayetlerin 23’ünün nedeni ise hala tam olarak bilinmiyor. Bu kadınlar da şüpheli şekilde ölü bulundu ve kimler tarafından, neden öldürüldükleri tespit edilemedi.

Katil çoğu zaman eş veya eski eş

Ocak ayında öldürülen kadınların 11’i evli oldukları erkek, 5’i eskiden evli oldukları erkek tarafından katledildi. 3 kadın birlikte oldukları erkek, 3’ü tanıdıkları, 3’ü akrabaları, 2’si eskiden birlikte oldukları erkek, 2’si babaları ve 1’i ise tanımadığı biri tarafından öldürüldü. Bu veriler, kadınların en çok yakınları tarafından şiddete maruz kaldığını ve canından olduğunu gösteriyor.

Kadınlar evlerinde güvende değil!

Kadınların öldürüldükleri yerlere bakıldığında ise en güvenli alan olarak bilinen evin bile onlar için ne kadar tehlikeli olduğu ortaya çıkıyor. 31 kadından 19’u evlerinde, 7’si sokakta, 2’si eğlence mekanında, 2’si kamusal alanda ve 1’i arabada öldürüldü.

Kadınlar ateşli silahlarla hedef alınıyor

Kadınların ölüm şekillerine bakıldığında ise ateşli silahların en çok kullanılan cinayet aracı olduğu görülüyor. 31 kadından 19’u ateşli silahlarla, 9’u kesici aletle ve 2’si boğularak öldürüldü. 1 kadının ölüm şekli ise tespit edilemedi.

Bu vahşetin son bulması için acil önlem alınması gerekiyor!

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verileri, kadın cinayetlerinin her geçen gün arttığını ve bu vahşetin son bulması için acil önlem alınması gerektiğini gösteriyor. Yetkililerin bu konuda gerekli adımları atması ve kadınların yaşam hakkının korunması için gerekeni yapması şart.

Editör: Haber Merkezi