ABD’nin New York kentinde, Maymun Çiçeği virüsü vakaları nedeniyle “Halk Sağlığı Acil Durumu” ilan edildi.

New York Belediye Başkanı Eric Adams, yaptığı açıklamada, “Bugün New York’ta Maymun Çiçeği hastalığı nedeniyle halk sağlığı acil durumu ilan ediyoruz. Geçtiğimiz birkaç hafta içinde, insanları güvende tutmak için aşı ve tedaviye erişimi genişletmek için mümkün olduğunca hızlı hareket ettik” dedi.

new-yorkta-maymun-cicegi-nedeniyle-acil-durum

150 Bin Kişinin Risk Altında Olduğunu Söyledi

Adams, kentin Maymun Çiçeği virüsünde merkez üssü olduğunu ve 150 bin kişinin risk altında olduğunu ifade ederek, “New York şu anda salgının merkez üssü ve yaklaşık 150 bin New Yorklunun şu anda Maymun Çiçeği riski altında olabileceğini tahmin ediyoruz. Federal ortaklarımızla birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Cuma günü itibarıyla New York’ta tespit edilen Maymun Çiçeği vaka sayısı 1345 olarak açıklandı.

Brezilya’da İlk Ölüm

30 Temmuz Cumartesi günü ise, Brezilya Sağlık Bakanlığı, kemoterapi gören 41 yaşındaki bir lenf kanseri hastasının maymun çiçeğine yakalandığını ve Perşembe günü hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

new-yorkta-maymun-cicegi-nedeniyle-acil-durum

Brezilya Sağlık Bakanlığı  açıklama yaparak maymun çiçeği kaynaklı ilk ölümün Perşembe günü meydana geldiğini duyurdu. Bakanlık, 41 yaşındaki erkek hastanın kanser tedavisi sebebiyle kemoterapi gördüğünü ve bağışıklık sisteminin baskılanmış (zayıflamış) olduğunu ifade etti.

Bakanlık, ülkede maymun çiçeği virüsünü denetim ve kontrol amacıyla bir Acil Durum Operasyon merkezi kurduğunu belirterek “Mevcut epidemiyolojik senaryoya göre hastalığın bulaşma oranı, ortalama yaşı 33 olan erkekler arasındadır. Vakalar São Paulo, Rio de Janeiro ve Minas Gerais’te yoğunlaşıyor” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi