Fethiye Belediyesi’nin destekleriyle 1-2-3-4 Eylül’de düzenlenecek olan MilyonFest Fethiye, iptal edildi. Muğla Valiliği tarafından yapılan açıklamada iptal edilen festivalin kaymakamlık tarafından uygun görülmediği ifade edildi.

Fethiye Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleşen Fethiye Milyonfest’e bu sene 16 ünlü sanatçı katılım sağlayacaktı. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, 1-2-3-4 Eylül’de yapılması planlanan festivalin Valilik tarafından iptal edildiğini açıklamasının ardından karar sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Muğla Valiliği’nce konuya ilişkin yapılan açıklamada, alanın özel koruma çevresi olduğu, yoğun insan faaliyetleri sebebiyle ekolojik dengeye zarar verilebileceği gerekçesiyle iptal edildiği kaydedildi.

Muğla Valiliğince yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kaymakamlığımızca Uygun Görülmemiştir”

Fethiye Kaymakamlığı Fethiye Belediyesinin Milyonfest 2022 Rock Festivali İzin Talebi Kararı. Muğla Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünün bila tarihli 4398073 sayılı yazılarında; İlçemiz İnlice Mahallesinde bulunan İnlice Halk Plajı ile ilgili yapılan incelemede söz konusu alanın Fethiye- Göcek Özel çevre Koruma Bölgesi, Doğal karakteri Korunacak Alan ve Arkeolojik Sit Alanı içerisinde kaldığı, organizasyonun incelenmesi neticesinde; çadır, kamp alanları, karavan park alanları vb. şekilde düzenlemeler olacağı ve bu düzenlemeler sonucu bölgede yoğun insan trafiği, ses ve ışık etkileri yoğun insan faaliyetleri sebebiyle ekolojik dengeye zarar verilebileceği, Özel Koruma Bölgeleri ile Doğal Sit Alanlarında Muğla Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden izin alınmasının uygun olacağı Fethiye Orman İşletme Müdürlüğünün İnlice Mahallesindeki Orman ve halk plajı civarındaki ilgili festivalin yapılmamasına dair görüşü İnlice Muhtarlığını ve İnlice Köyü Kalkındırma Geliştirme, Çevreyi Koruma Derneğinin faaliyetin yapılmamasına dair 15.08.2022 tarihli dilekçeleri Bu gerekçelerle 01-04 Eylül 2022 tarihlerinde İlçemiz İnlice Mahallesi İnlice Halk Plajında yapılması planlanan Milyonfest 2022 Rock Festivali organizasyonunun yapılması Kaymakamlığımızca uygun görülmemiştir.”

Kılıçdaroğlu’ndan Valilere Uyarı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Valileri uyaran CHP lideri “Öyle kafanıza göre gençlerin eğlenmesini yasaklayacaksanız, biz hepimiz de boynumuzu eğeceğiz mi zannediyorsunuz? Yok öyle yağma. Konser yasaklamaya devam ederseniz, milyonları karşınızda bulacaksınız. Şakşakçılık yapmayın, devletin valisi olun devletin” dedi.

Soylu: Devlet İzin Vermez

Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya üzerinden cevap verdi, “Festival adı altında bir dizi sahtekarın gayrikanuni olarak yapmak istediği hiçbir organizasyona devlet izin vermez” dedi.

Editör: Haber Merkezi