Meta’dan Facebook Kullanıcılarına Mesaj Skandalı

Meta'nın iddialara göre Facebook kullanıcılarının özel mesajlarını Netflix'le paylaştığına dair haberler, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Dava belgelerinde Meta'nın Netflix ile yaptığı anlaşmanın detayları ortaya çıktıkça, kullanıcıların gizliliği ve veri güvenliği konuları gündeme geldi.

Meta’nın sahibi olduğu Facebook ve Instagram’ın, kullanıcılarının özel mesajlarını Netflix ile paylaştığı iddiası sosyal medyada büyük tepkilere yol açtı. ABD’de iki kişinin Meta’ya açtığı davada ortaya çıkan belgelere göre, Meta’nın Netflix’e, yaklaşık 10 yıldır Facebook kullanıcılarının özel mesajlarına erişim izni verdiği iddia ediliyor.

Meta, kullanıcıların mesajlarını Netflix’e sattığını yalanladı

Meta iddiaları yalanladı

Dava belgelerinde Meta’nın Netflix ile birkaç yüz milyon dolarlık anlaşma yaptığı belirtiliyor. Ancak Meta’nın İletişim Direktörü Andy Stone, özel mesajların Netflix ile paylaşılmadığını söyledi. Yapılan anlaşmanın kişilerin izledikleri yapımları doğrudan Netflix uygulaması üzerinden Facebook arkadaşlarıyla paylaşmalarına olanak sağladığını ifade etti.

Meta kullanıcıları tepkili

Sosyal medya kullanıcıları ise Meta’nın bu iddialarına tepki gösterdi. Kullanıcılar, gizliliğinin kar için satılmaması gerektiğini savundu.

Bu iddialar, sosyal medya platformlarının kullanıcı gizliliği ve veri güvenliği konularında daha fazla şeffaflık ve hesap verebilirlik taleplerini yeniden gündeme getirdi.

Exit mobile version