SON DAKİKA: Yeni ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman Oldu SON DAKİKA: Yeni ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman Oldu

Mut ilçesinde, açık ve örtü altında toplam 15 bin 200 dekar alanda bu sezon 24 bin 180 ton rekolte bekleniyor. Özellikle örtü altında yetiştirilen eriklerin erken olgunlaşması, fiyatlarının yüksek olmasını sağlıyor. Bu sezon ilk hasadın yapıldığı ilçede, Rusya ve Dubai’ye ihraç edilecek eriklerin kilogramının 150 dolardan alıcı bulduğu belirtildi. Bir hafta içinde birçok serada hasatın yoğunlaşması bekleniyor.

Hasada katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, “Türkiye’de eriğin yaklaşık yüzde 21’ini üreterek birinci sırada olduğumuzu görüyoruz. Mut, Mersin içinde erik üretiminde ciddi bir kapasiteye sahip olan ilçemiz. Bu bölgede özellikle erkenci eriğin yetiştirilmesinde ciddi bir çalışma var. Şu anda bulunduğumuz serada yılın ilk hasadını yapmış oluyoruz. Çiftçilerimiz buradan yapmış oldukları erikleri direkt dış ülkelere ihraç ediyorlar” dedi.

Rusya ve Dubai’ye ihracat

Üretici Tayfun Gezer ise, “Bu yıl Türkiye’de ilk yeşil eriği biz çıkardık. Eriklerimiz Rusya’ya ve Dubai’ye ihraç edilmekte. Küçük küçük başlayıp sonra bölgedeki tüm çiftçilere yararlı olmak adına yüksek fiyatla ilk çıkan erikleri pazarlıyoruz. Devamı için de üretimi artırmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Üretimi artırmak için elimizden gelen çabayı göstermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Gezer, hasat yaptıkları seradan 1 tonun üzerinde ürün beklediklerini ve fiyatın yüksek başladığını, ancak ürün miktarı arttıkça düştüğünü belirtti.

Editör: Haber Merkezi