Linkedin Sosyal Medya Uzmanları Türkiye, Ankara Buluşması Gerçekleşti

Grubun kurucusu ve e-ihracat uzmanı Cumhur Küçükkahveci gelen soruları cevaplarken, sektöre ve sektör çalışanlarına dair sorunları, Sosyal Medya ve uluslararası e-ticaret konularında özel bilgiler paylaştı.

Esenworks Kurucusu Alican Esen, dernek kuruluş çalışmalarının başladığını, tüm dijital sektör çalışanlarının dernek çatısı altında toplanacağını ve çok yakında Sosyal Medya Uzmanlarının, Dijital Reklam Uzmanlarının, grafikerlerin, yayıncıların, seo uzmanlarının, yazılımcıların, eğitimcilerin tamamını kapsayacak çok kapsamlı büyük bir derneğin kurulması için yönetim kurulunun oluşturulduğunu duyurdu.

Esen, “Derneğimizin kuruluşundan itibaren, tüm sektör çalışanlarını aynı çatı altında toplamak için, faaliyetlerine bir an önce başlaması yününde, büyük bir ekiple gece gündüz çalışıyoruz. Sonraki toplantıları, Türkiye’nin çeşitli illerinde yapmayı planlıyoruz. Her ilimizde temsilciliklerimiz olması için buralarda yaşayan her arkadaşımızla iletişimde olmaya gayret gösteriyoruz” dedi.

Dernek tüzüğünün yazımının bittiğini dile getiren Esen, “Türkiye’nin çeşitli illerinde toplantı yapmaya devam ederken, diğer yandan da derneğimizin yönetim kadrosunu, komisyonların kurulumunu oluşturmak için büyük çaba gösteriyoruz. Tüm bu oluşumu büyük titizlikle hayata geçirmek için gayret gösteriyoruz.” dedi.
Dijital medya çok geniş bir sektör ve sektör çalışanlarının haklarının korunması, daha uygun şartlarda çalışmaları, uluslararası projelerin Türkiye’deki ajanslarımız tarafından değerlendirilmesi ve buna benzer birçok konuyu sürekli tartışıyoruz” diyerek sözlerine devam eden Esen, “En önemli konulardan birisi de yaptığımız işlerin bir tanımının olmaması. Sektör çalışanlarının görev ve sorumluluk tanımlarını yaparak işe başlayacağız. Sektörde çalışan arkadaşlarımız, uzmanlık gerektiren işler yapıyor ve tüm bu işlerin konusunda uzman kişiler tarafından yapılması konusunda bizler, sektördeki tüm çalışanların iş tanımlarını tek tek yapacağız. Buradaki amacımız hem çalışanları korumak, hem de işveren tarafında, uzmanlar tarafından işlerin yürüdüğünü görebilmelerini sağlamak olacaktır” dedi.
Dernek çalışmaları hakkında bilgiler veren Cumhur Küçükkahveci, “derneğimiz tam bir erdemlilik hareketi” başlığı ile hareket ederek, Türkiye’nin her yerinden çok geniş bir katılım beklediklerini ifade etti. “Derneğimize üye olacak tüm arkadaşlarımızın bir çok ayrıcalığa da sahip olacağını söyleyebiliriz. Eğitimden, hukuksal sorunlara, doküman kütüphanesinden, uluslararası panellere, fuar ve organizasyonlardan, ortak paylaşımlı projelere, iş bulunması ve işveren tarafında uzman personel arayışına kadar çok büyük bir oluşumun önderliğini yapıyor olmaktan çok gurur duyuyorum.
Bir sonraki toplantı Kasım ayı içinde İstanbul’da büyük bir katılımla gerçekleşecek. Toplantıya katılan arkadaşlarımıza, hem derneğimiz hakkında bilgiler vereceğiz hem de Dijital medya ile ilgili bilinmesi gereken konularda tecrübe paylaşımı yapacağız. Tanışma toplantılarımız her ay bir ilimizde devam edecek. Samsun, Adana, İzmir sıradaki toplantılarımızı yapacağımız iller olacak” dedi.
Exit mobile version