Linkedin; şirketler için her konu! – 1. Bölüm

İşinizi büyütmek, firmanızı tanıtmak, B2B müşterilere ulaşmak için Linkedİn’i kullanmanın birçok farklı yolu vardır.

Aşağıda detaylı olarak anlatacağım ilk yolu, ilgili gruplara katılmak ve tartışmalara katılmaya başlamaktır. Bunu yaparken, sektörünüzdeki diğer profesyonellerle ilişkiler kurmanıza ve alanınızda neler olup bittiği hakkında daha fazla bilgi edinmenize yardımcı olacaktır. Peki nasıl davranmalıyız bu tür gruplarda? İşin özü burada başlıyor. Öncelikle şirketi temsil etmek için gerekli donanıma, bilgiye ve bu konuda yetkiye ihtiyacınız olduğunu unutmamalısınız. Profesyonellerin bulunduğu bir ortamda, eniştenizin gerdan kırdığı video’ya yaptığınız yorum gibi yorumlar yapamazsınız herhangi bir grup içinde. O nedenle gerekli bilgi ve donanıma sahip değilseniz, şirketiniz hakkında ve onu temsilen asla yorum yapmamalısınız.

LinkedIn’i “en etkin” kullanmanın diğer bir yolu da, becerilerinizi ve deneyiminizi vurgulayan benzersiz bir profil oluşturmaktır. LinkedIn’de doğru profili oluşturmanın bir çok eğitimini Youtube içinde bulabilirsiniz. Ama en gerçekçi bilgilerle doldurulmamış bir profil, ne kadar iyi olursa olsun, deneyimleriniz, sertifikalarınız ve uygun bir fotoğraf kullanmazsanız, çöp olabilir. Sizi ciddiye almazlar. Çok dikkatle hazırlanmalısınız ve kişiler üzerinde etki bırakacağınız şekilde dizayn etmelisiniz. Her kelimeyi özenle seçmeli, açık ve güvenilir bir profil sergilemelisiniz. Önceki şirketlerinizi, deneyimlerinizi, aldığınız sertifikaları, yaptığınız işleri belli bir düzen içinde sıralamalısınız. LinkedIn içinde gezerken, örnek teşgil edecek bazı profilleri kaydetmeli ve siz de benzer bir profil oluşturmalısınız.

İşletmenizle ilgili web seminerlerine veya diğer çevrimiçi etkinliklere ev sahipliği yapabilir veya bunlara katılabilirsiniz.

Sizi bekleyen onlarca etkinliğe LinkedIn üzerinden rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Sektörünüzle ilgili seminer, webinar, fuar, kongre, workshop vb. etkinliklere ulaşabilir, takip edebilirsiniz. Bu nedenle şirket adınızla ve şirketinizdeki diğer çalışanlarınızla birlikte hareket etmeniz, size toplu indirimler de sağlayacaktır.

LinkedIn inanılmaz bir başvuru kütüphanesidir aynı zamanda. Sektörünüz veya şahsi ilgi alanlarınızla alakalı ücretsiz kaynaklar (e-kitaplar, şablonlar vb.) bulabilir veya bunları ilgili kişilere siz sunmayı deneyebilirsiniz. Her iki yönüyle de bu kütüphaneyi maksimum verimliklikte kullanabilirsiniz. Hatta sunduğunuz hizmetlerinize ait bir pdf ile ilgilenebilecek daha fazla kişiye ulaşmak için LinkedIn Reklamlarını bile kullanabilirsiniz.

Linkedin; şirketler için her konu!

Bu başlığı atmadan önce düşündüm. Sadece bu konuyu yazayım dedim ama bunu da yazmazsam eksik kalır dediğim her konuyu başlıklar halinde yazmaya çalıştım. Amacımız satış yapmak, pazarlama yapmak, ürettiğimizi satmaksa eğer ilk başlığımı da aşağıdaki gibi oluşturdum.

LinkedIn’de B2B potansiyel müşterileri nasıl ulaşabilirim?

LinkedIn, 2003’te ilk kez sahneye çıktığından bu yana inanılmaz bir hızla büyüdü. Daha önce benzer sektör bağlantıları ile etkileşimde bulunmak için genellikle firma isimlerinin (varsa) web sitelerine ulaşmaya çalışır, eğer hakkımızda veya kurumsal sekmesinden ilgili “kişi” adını bulup, iletişim sayfasından mail veya telefon yolu ile ulaşmaya çalışıyordu. Şimdilerde ise Linkedin muhteşem bir B2B pazarlama platformu oldu. Kurumsal olsun veya olmasın, doğru kişilerin profillerine bu platformdan rahatlıkla ulaşabilir, iletişime aracısız geçebilirsiniz.

Bu platformu etkin kullanan kişilerin mesajlara zamanında cevap verdiğini de görebilirsiniz. Hatta cep telefonlarında Linkedin yüklü olanlar, anında mesaj bildirimi alıyor ve size anında dönüş yapabilirler. Bu zaman zaman sıkıcı bir takım sorunları da beraberinde getirse bile, özellikle yurtdışında bu durum inanılmaz zaman tasarrufu sağlıyor.

Tek bir noktadan çok sayıda sektör bağlantısıyla, kuruluşlar, işletmeler, çalışanlar, yöneticiler, patronlar hepsi tek platformda ve burada her şeyin eşit olması çok daha keyif veriyor. Uluslararası bir şirketin CEO’su ile sizin profiliniz aynı şekilde görüntüleniyor.

Her şirket gibi, LinkedIn ın her an ulaşılabilir vitrin sayfalarında şirketiniz ile ilgili her şeyi sergileyebiliyorsunuz ve sunulan bu ücretsiz fırsatlardan yararlanmaya hemen başlıyorsunuz. Vitrin sayfalarında yayınladığınız her konu başlığı fark edilir bir şekilde B2B müşteri adayları üretmeye başlıyor. Verdiğiniz bir hizmet veya kampanyasını yaptığınız bir ürünü B2B müşterilerinize anında duyurabiliyorsunuz.

LinkedIn ile B2B vitrin sayfanızı geliştirmenize yardımcı olmak için aşağıda birkaç ipucunu bir araya getirmeye çalıştım.

İlgili Bağlantılar Oluşturun

LinkedIn, gruplar kurmanızla, var olan gruplara girmenizle ilgili bir çok fırsatı da beraberinde getiriyor. Alanınızdaki, sektörünüzdeki veya ilgi alanlarınızdaki benzer kişiler, uzmanlar ve liderlerle ilişki kurmak, iletişim kurmak ve sürdürmek için uygun kişilerden oluşan çevrimiçi bir organizasyon geliştirmenize izin veriyor.

Buradaki en önemli anahtar, inşa ettiğiniz veya dahil olduğunuz grupların bulunduğunuz sektör veya konu hakkında paylaşım ya da yorum yaparken, her zaman “önemli” olduğunu “garanti” etmektir. Bunu biraz açalım. Firma imajınızın, vizyonunun sizi vitrinde yansıyan yüzünüze ait bir gönderi ile “önemsediğinizi” karşıya hissettiren postlar hazırlamanız. Gelişigüzel hazırlanmış, düşünülmeden yazılmış metinler size geri dönüşü olmayan zararlar verebilir.

Siyasi konularda bilgi aktarmaktan uzak durmalısınız örneğin. Veya bir konu hakkında kesin ve net bilgiye sahip değilseniz “asla” paylaşım yapmamalısınız. Özenle hazırlanmış bir gönderi her zaman dikkat çekecektir. İş olsun diye yapılan yayınlar, beklenti içinde bulunan kişilerde hayal kırıklığı yarattığı gibi, firma imajına da zarar verebilir. Düşünülmüş bilgi kümeleri, uzmanlarca oluşturulmuş metinler ve tasarımcı gözüyle ekrana yansıyan görseller birleşince sonuç kaçınılmaz olacaktır.

Gruplarda bulunmak.

Firmalar veya kişiler bireysel çalışan eğitimciler, birçok gönderi yayınlayarak bu gruplarda, konu başlığı ile ilişkilendirmek ten veya alakasız bazı konularda etkileşim almak, kendi sitesine yönlendirme yapmak için ısrarla yayın yapar.

Ancak doğru bireyler olmama ihtimaline karşı size hiçbir değer sunmayacak bu tür gruplar size zaman kaybettirecektir. Derhal bu gruplardan çıkmanızı, “denetimli” ve gerçekten size yararı dokunacağını bildiğiniz “referanslı” kişilerin katıldığı gruplara dahil olmanız çok önemlidir.

  1. bölümün sonu – Devam edecek.
Exit mobile version