Kullanıcı Sayısında YouTube Shorts TikTok’a Yaklaştı

TikTok, kısa metrajlı eğlence görsellerin yolunu açtı. Kısa süreli videoları ve artık yeni bir güncelleme sonrası sonsuz kaydırma özelliğiyle, bu video formatının ne kadar değerlendiğini görmezden gelmek mümkün değil.

Birçok kişi, Facebook’un platformda bağımsız uygulaması Lasso gibi TikTok’un arayüzünden ilham alarak tasarımı başarısız olsa da, diğerleri TikTok’un sahip olduğu arzu edilen başarıya ulaşmış olabilir. YouTube Shorts bunların en başında yer alıyor.

Yakın tarihli bir raporda YouTube, Shorts platformunda 1.5 milyar kullanıya ulaşmayı başardı. Bu, TikTok’un Eylül ayındaki benzer bir milyar kullanıcı sayısına ulaşması ardından en yüksek rakam anlamına geliyor.

Sürpriz Olmadı

YouTube’un zaten geniş çapta başarılı olan platformu sayesinde böylesine büyük kullanıcı rakamlarına ulaşması sürpriz değil.

Ayrıca YouTube, Shorts’un kullanımına teşvik için birçoğu ünlü hale gelen içerik oluşturucularının içerikleri ile destekleniyor. Bu, Facebook’un stratejisi olarak insanların indirmeyi zahmetli bulduğu ayrı bir uygulama oluşturduğu için başarısız olduğu yer olabilir. Bunun farkında olan platform, son zamanlarda akış platformu içine Instagram Reels videolarını entegre etme yoluna gitse de, TikTok ve YouTube Shorts kadar başarıya ulaşabilmiş değil.

Exit mobile version