Konya Belediye’si Sabah Namazı Kılan Çocuklara Bisiklet Dağıtacak

40 bin bisikletin alınacağı belirtilen ihale, açık teklif usulü ile yapılacak. İhaleye son başvuru tarihi ise 6 Haziran olarak belirlendi.

‘Pandemiden Sonra Devam Edemedik’

AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, ihaleye ilişkin Sözcü Gazetesi’ne bilgi verdi. Belediyede yetkili isim, “İhale yaz aylarında 2 ay boyunca 40 gün sabah namazına giden çocuklara bisiklet hediye ettiğimiz ‘Güle Oynaya Camiye Gel’ projesi kapsamında yapılacak. 2018 yılında başlattığımız projeyi pandemiden dolayı yapamadık. Bu sene yeniden ihaleye çıkılacak” dedi.

Aileler Bisikletleri Satışa Çıkartmıştı

Daha önce dağıtılan bisikletler satışa çıkartılmıştı.

2018 yılında da AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi ve İl Müftülüğü öncülüğünde düzenlenen “Güle Oynaya Camiye Gel” projesi kapsamında hediye olarak dağıtılan 44 bin bisikletin büyük bölümü aileler tarafından e-ticaret sitelerinde satışa çıkarılmıştı. O dönemde yapılan projenin maliyeti ise 24 milyon lira olarak açıklanmıştı.

‘Çocuklarımız Cami ve Cemaatle Buluştu’

2018 yılında gerçekleştirilen bisiklet dağıtım töreninde açıklama yapan AKP’li Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay şunları söylemişti:
“Çocuklarımız cami ve cemaatle buluştu. Cemaatimiz için de önemli bir hatıra oldu. Camilerimiz, çocuk sesleri ve koşuşturmalarına alıştı. Bu görüntü de camilerimizin hayatın merkezi haline geldiğini bir kez daha göstermiş oldu.”

Exit mobile version