Kira Beyannamesi Son Ödeme Günü 5 Nisan’a Uzatıldı

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren kira gelir beyannameleri için başvuru süreleri 5 Nisan Cuma gününe kadar uzatıldı. Geçen yıl kira geliri elde edenler beyannamelerini GİB, Dijital Vergi Dairesi veya e-Devlet üzerinden verebiliyor.

Beyanname verme süresi uzatıldı

1 Nisan’da sona ermesi beklenen kira gelir beyannameleri için son tarih 5 Nisan Cuma gününe kadar uzatıldı. Bu sayede mükellefler beyannamelerini daha rahat bir şekilde verebilecekler.

Beyan kimler için zorunlu?

Beyan zorunluluğu, 2023 yılında konut ve iş yerinden kira geliri elde edenler için geçerli.

Beyanname nasıl verilir?

Mükellefler, kira gelir beyannamelerini Gelir İdaresi Başkanlığı, Dijital Vergi Dairesi veya e-Devlet üzerinden verebiliyor. Hazır Beyan Sistemi üzerinden de beyanname vermek mümkün.

Diğer önemli tarihler

-1 Nisan 2024’e kadar 2023 yılına ait “Yıllık Gelir Vergisi” beyannameleri ve vergileri 5 Nisan 2024’e kadar ödenebilecek.

-1 Nisan 2024’e kadar 2024 Şubat dönemine ilişkin “Form Ba” ve “Form Bs” bildirimleri 5 Nisan 2024’e kadar teslim edilebilecek.

-1 Nisan 2024’e kadar oluşturulması ve imzalanması gereken e-Defterlerin 5 Nisan 2024’e kadar yüklenebilecek.

Elektronik beyanname verme imkanı

Gerçek kişiler de 1 Nisan’a kadar yıllık gelir vergisi beyannamesi verebilecekler. Hazır Beyan Sistemi üzerinden beyanname vermek oldukça kolay.

Tahakkuk eden vergi nasıl ödenir?

Tahakkuk eden gelir vergisi, iki eşit taksitte ödenebilecek. Dijital Vergi Dairesi, mobil uygulama, anlaşmalı bankalar, vergi dairesi vezneleri ve PTT şubeleri aracılığıyla ödeme yapılabilir.

 

Exit mobile version