Kapıda Vize Uygulamasıyla Tatil İçin 7 Yunan Adası Hazır

Ramazan Bayramı’nda Yunan adalarına kapıda vizeyle gidilebilecek. 10 adadan 7’sinde hazırlıklar tamamlandı. 9 günlük tatilde 16-20 bin Türk turist bekleniyor.

9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin yaklaşmasıyla yurt dışı tatili planlayanların gözdesi Yunan adaları. Türk vatandaşları, bu bayramda 10 Yunan adasına kapıda vize alarak seyahat edebilecek.

7 adada hazırlıklar tamamlandı

Kapıda vize uygulaması için Yunan adalarındaki hazırlıklar tamamlanmak üzere. Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, 10 adadan 7’sinde (Midilli, Sakız, Sisam, Patmos, Leros, Kalimnos, Kos) feribot seferleri ve adalardaki polis birimlerinin hazırlıklarını tamamladığını açıkladı.

16-20 bin Türk bekleniyor

Yavuz, en yoğun talebin Midilli, Sakız, Kos, Rodos ve Meis adalarına olacağını tahmin ediyor. 9 günlük tatilde şu anki verilere göre 16-17 bin Türk vatandaşının tatil planladığını, son dakika kararlarıyla bu sayının 20 bine ulaşabileceğini kaydediyor.

Hangi adalara kapıda vizeyle gidilebilecek?

Kapıda vizeyle gidilebilecek 10 Yunan adası ve feribot limanları:

Önemli uyarı: Günlük vergi

Yunanistan otellerinde 1 Mart’tan itibaren “Eko Tax” adında ekstra bir vergi ödeniyor. Bu vergi, 5 yıldızlı otellerde günlük 10 euro, 4 yıldızlı otellerde ise 7 euro olarak belirlenmiş durumda. Ayrıca, otellerde tam teşekküllü hizmetlerin olmaması nedeniyle araç kiralamanın uygun olabileceği de belirtiliyor.

Exit mobile version