UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Kapadokya, 6 ayda 1.5 milyona yakın ziyaretçi ağırladı. Türkiye’nin turizm merkezi Kapadokya bu yılın ocak-haziran dönemindeki ziyaretçi sayısı 1 milyon 412 bin 252 olarak açıklandı.

 

Pandemi döneminde ziyaretçi sayısında azalma görülen Kapadokya, bu yıl yeniden turizmin gözde yerlerinden biri olmayı başardı. Türkiye’nin güzel atlar diyarı, Peribacaları ve eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava boloncuğu, yeraltı şehirleriyle ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya Bölgesi’nde bulunan Göreme Açık Hava Müzesi başta olmak üzere Zelve, Açıksaray Ören Yeri, Çavuşin, El Nazar, Karanlık, Gülşehir St. Jean Kilisesi, Nevşehir, Ürgüp ve Hacı Bektaş Veli Müzesi, Hacı Bektaş Atatürk Evi, Özkonak, Tatlarin, Kaymaklı ve Derinkuyu yer altı kentleriyle yıl boyunca ilgi gördü.

Kapadokya, Göreme Vadisi üzerinde sıcak hava balonları yükseliyor.

Bölgede en çok ziyaret 397 bin 958 kişiyle Zelve Ören Yeri`ne gerçekleşti. Listede ikinci sırada yer alan Göreme Açık Hava Müzesi`ni 395 bin 771, üçüncü sıradaki Kaymaklı Yeraltı Şehri`ni ise 118 bin 103 turist ziyaret etti.

 

 

Editör: Haber Merkezi