Kaçak Göçmen Avı Tüm Yurtta Sürüyor 6 Bin Göçmen Daha Yakalandı

Ülke gündeminden düşmeyen “kaçak göçmen” konusunda İstanbul Emniyetinin yoğunlaşan çalışmaları kesintisiz olarak devam ediyor. Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri bu kapsamda dün ve önceki gün Fatih’te çalışma yaptı.

Asayiş uygulamaları ve halka açık alanlarda yapılan çalışmada; 61 Suriye, 107 Afganistan, 44 Pakistan ve 229 diğer ülkelerden olmak üzere toplam 441 düzensiz göçmen yakalandı.

5 Bin 968 Kaçak Göçmen Yakalandı

Polis ekiplerince yapılan son çalışmayla mayıs ayının ilk 10 gününde 2 bin 519’u Afganistan, 880’i Pakistan ve 2 bin 569 diğer ülkelerden olmak üzere toplam 5 bin 968 düzensiz göçmen yakalanmış oldu.

Muhafaza altına alınan düzensiz göçmenlerin, haklarında deport işlemleri başlatılmasının ardından sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezlerine teslim edildiği öğrenildi.

Gelibolu’da da 31 Afgan Kaçak Göçmen Yakalandı

İstanbul’dan 4 organizatör tarafından 2 araca bindirilen Afganistan uyruklu 31 kaçak göçmen, dün saat 22.00 sıralarında, Malkara-Gelibolu yolunda İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yakalandı. Durdurulan araçlardaki 4 organizatör de gözaltına alındı.

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu kaçak göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık ilçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi. Gözaltındaki 4 organizatör ise jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Exit mobile version