Bakan Göktaş Uyardı: ''Türkiye'de Acilen Doğurganlığı Arttırmalıyız'' Bakan Göktaş Uyardı: ''Türkiye'de Acilen Doğurganlığı Arttırmalıyız''

İzmir Barosu’nun yaptığı açıklamada, kadınların erkekler tarafından “vahşice” katledilmesine ilişkin büyük bir endişe dile getirildi. Açıklamada, “Son 24 saatte 8 kadın daha erkekler tarafından katledildi. Bu vahşetin son bulması için acil adımlar atılması gerekiyor” ifadeleri yer aldı.

Siyasi irade yetersiz kalıyor

Açıklamada, siyasi iradenin kadına yönelik şiddeti önlemede yetersiz kaldığına da dikkat çekildi. “Siyasi iradenin, kadınların yaşam hakkını korumak ve şiddeti önlemek için gerekli adımları atması gerekiyor.” denildi.

İstanbul Sözleşmesi çözüm olabilir

İzmir Barosu, kadına yönelik şiddetin önlenmesinde İstanbul Sözleşmesi’nin önemini vurguladı. “İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden imzalanması ve etkin şekilde uygulanması, kadına yönelik şiddeti önlemede önemli bir adım olacaktır” ifadeleri kullanıldı.

İzmir Barosu’ndan çağrı: Mücadeleye devam edeceğiz

İzmir Barosu, kadına yönelik şiddetin son bulması için çalışmalarını sürdüreceğini bildirdi. “Kadınların anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Kadın cinayetlerine karşı mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz.” denildi.

 

 

Editör: Haber Merkezi