Eczacıbaşı Çalışanlarını Taşıyan Helikopter Kayboldu

İtalyan basınında yer alan haberlerde, helikopterde bulunan yolculardan 4’ünün Türk, 2’sinin Lübnan vatandaşı olduğu ifade edilmişti.

Helikopterin kaybolduğu bölge

Bugün ise Eczacıbaşı tarafından yapılan açıklamada, helikopterde bulunan Türk yolcuların, şirket çalışanları olduğu belirtildi. Firma tarafından yapılan açıklamada, “Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri kuruluşumuzdan dört arkadaşımızın, Tissue Italy Network tarafından düzenlenen kağıt teknolojileri fuarı için bulundukları İtalya’da bir temizlik kağıdı üretim tesisine gitmek üzere bindikleri helikopterden haber alınamamaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Helikopterin pilotu Corrado Levorin

İtalyan makamları tarafından, kaybolan helikopterin arama çalışmalarının sabah saatleriyle birlikte yeniden başladığı açıklandı. Türkiye Dışişleri Bakanlığı ve İtalya’da görevli diplomatların da konuyla ilgili olarak İtalya’daki ilgili resmi ve sivil otoriteler ile temasa geçtiği belirtildi.

Yerel haberlere göre helikopter, hijyen ürünleri ve ev kimyasalları üreten Roto Court adlı bir şirket tarafından kullanılıyordu.

Konuyla ilgili olarak Roto Court şirket müdürü Giuliano Gelain, ANSA haber ajansına verdiği demeçte, acil durum sinyali alınmadığı için helikopterin düşmediğine “emin olduklarını” söyledi.

Exit mobile version