İstanbul Silivri’de kaymakamlık binasına girmek isteyen bir kişi polislere bıçakla saldırdı. 2 polis memurunu yaralayan saldırgan bacağından vurularak etkisiz hale getirildi.

Olay saat 11.15 sıralarında Silivri Kaymakamlığı önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, elinde bıçakla kaymakamlık binasına girmek isteyen kişiye polis engel oldu.

Bir polisi bacağından bir polisi de kulağından yaralayan saldırgan bacağından vurularak etkisiz hale getirildi. Yaralı polisler hastaneye kaldırılırken saldırıyla ilgili inceleme sürüyor

Bakan Süleyman Soylu Açıklama Yaptı

Saldırı sırasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da ziyaret için Silivri’de bulunuyordu. Soylu, olayın ardından açıklama yaptı.

istanbulda-polise-bicakli-saldiri

Soylu, polislere saldırdıktan sonra yakalanan şahsın bilinen biri olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Daha önce, bizim Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri (BÖF) timimiz var, ekibimiz var. Bunların birkaç kez görüştüğü, Silivri’de mukim ve biraz da adli dengesinin ailesi tarafından da defalarca bildirilip şikayetçi olunduğu, son zamanlarda da bu, uzun zamandır mücadele edilen Halis Bayancuk grubu var. O grubun videolarına aşina olmuş. Zannediyorum ondan etkilenerek bir şey yapmaya çalışmış. Arkadaşlar gereğini yerine getirdi. İki polisimizin hafif yaraları var, onlar da iyiler.”

“Psikolojim Bozuk”

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Şüpheli Abdülkerim Sadık D, polise psikolojisinin bozuk olduğunu söyledi. Yaşadığı sıkıntılardan çıkış yolu bulamadığını söyleyen şüpheli, bu olayı bozulan psikolojisi yüzünden gerçekleştirdiğini söyledi. Olayla ilgili soruşturma devam ediliyor.

Editör: Haber Merkezi