Bayramın 1. günü gece saatlerinde başlayan kuvvetli yağış sonrasında Haramidere’nin taşması nedeniyle Esenyurt ilçesinde bazı ev ve işyerlerini su basmıştı. İstanbul Valiliği, felaketin bilançosunu açıkladı.

Valiliğin açıklamasında şu bilgilendirmeler yapıldı:

-Hasar-Zarar Tespit Komisyonu çalışmalarında; Yeşilkent ve Pınar mahalleleri başta olmak üzere 18 mahallede 134 konut, 15 işyeri, 3 fabrika, 1 dernek binası ve 1 caminin su
baskınından zarar gördüğü tespit edilmiştir.

-Gün içerisinde yapılan çalışmalar neticesinde ev ve işyerlerindeki taşkın suyu ve rüsubat (birikinti) temizliği tamamlanmıştır.

10 Bin TL Yardım

-Yapılan incelemelerin ardından; AFAD Başkanlığı ve Esenyurt Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından taşkından zarar gören konutlar için 5 bin TL, işyerleri için 10 bin TL yardım ödemesi yapılmaya başlanmıştır.

91 Kişi Yurtlara Yerleştirildi

-An itibariyle 60 konut ve 4 işyerine ödemeler yapılmış olup, yardım ödemeleri devam etmektedir. Zarar gören konutlarda ikamet edenlerden barınma ihtiyacı bulunan 91 kişi, KYK Mahir İz Erkek Öğrenci Yurdunda misafir edilmiştir.

-Su taşkınından zarar gören hemşerilerimize ve İstanbul’umuza geçmiş olsun dileğimizi sunuyoruz.

-AFAD Başkanlığı koordinasyonunda başlatılan çalışmalar ilgili kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve mahalle muhtarlıkları işbirliğiyle sürdürülmektedir.

Tedbirli Olun Uyarısı Devam Ediyor

-Türkiye Afet Müdahale Planı Kapsamında taşkınla ilgili çalışmalarda; Arama ve Kurtarma Çalışma Grubunda; İstanbul, Bursa ve Sakarya AFAD İl Müdürlüğü personeli ile 5 JAK Dalgıç, 26 PAK personeli olmak üzere toplam 71 personel ve 18 araç, Beslenme Çalışma Grubunda; İBB 12 personel ve 6 araç, 14 İHH personeli ve 1 araç, 22 Kızılay
personeli ve 3 araç olmak üzere 48 personel, 10 araç, Enerji Çalışma Grubunda; BEDAŞ’tan 11 personel ve 4 araç, Sağlık Çalışma Grubunda; İl Sağlık Müdürlüğünden 12 personel ve 3 ambulans, Ulaşım ve Altyapı Çalışma Grubunda; İBB 348 personel ve 116 araç, Esenyurt Belediyesinden 296 personel ve 60 araç, Karayolları Bölge Müdürlüğünden 12 personel ve 6 araç olmak üzere toplam 656 personel ve 182 araç, Hasar-Zarar Tespit Çalışma Grubunda; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden 13, Defterdarlıktan 10, Esenyurt Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfından 19, toplam 32 personel olmak üzere 835 personel ve 217 araç görev yapmaktadır.

-Bölgede devam edecek hava muhalefetine karşı bütün vatandaşların tedbirli olmaları ve yapılan uyarıları dikkatle takip etmeleri gerekmektedir.

Editör: Haber Merkezi