BİR KEÇİYLE BAŞLAYAN YOLCULUK

Çağlar Öztürkler, yaklaşık iki yıl önce 1.5 yaşındaki kızının sağlıklı büyümesi için taze süt arayışına girdi. Bu amaçla aldığı tek bir anaç keçi, hayatını değiştirdi. “Aydınlıyım, iki yıldır bu işi yapıyorum. Severek yapıyorum. Hobi olarak başlamıştık. Yavaş yavaş işlerimiz büyüdü. Bugün 62 hayvanım var,” diyen Öztürkler, keçilerin yavrulamasıyla sürüsünün büyüdüğünü anlattı. Bu yıl 30’un üzerinde yavru keçi sahibi olan Öztürkler, kısa sürede uzman bir çoban haline geldi.

“SANA BU İŞİ YAKIŞTIRMIYORUM” TEPKİLERİ

Gıda teknikerliği ve işletme mezunu olan, ayrıca yüksek lisans ve doktora eğitimine sahip Öztürkler, alışılagelmiş çoban imajından oldukça farklı. Kulağında küpesi, şortuyla keçilerin peşinde dolaşan Öztürkler, çevresinden gelen tepkileri şöyle aktardı: “Başta annem, ‘Sen köyde yetişmedin, sana bu işi yakıştıramıyorum’ dedi. Bizim köyümüz bile yok. Ancak eşim sağ olsun hep arkamda durdu.” Öztürkler, köy hayatı deneyimi olmamasına rağmen işini severek yaptığını vurguladı.

Alanya’lı Esnaflar Marka Denetimlerine Tepki Olarak Kepenk Kapatacaklar Alanya’lı Esnaflar Marka Denetimlerine Tepki Olarak Kepenk Kapatacaklar

GENÇLERE HAYVANCILIK ÇAĞRISI

Hayvan sevgisiyle bu mesleğe adım atan Öztürkler, gençlere hayvancılığı öneriyor ancak gerçekçi olmaları gerektiğinin altını çiziyor. “Bu işi yapmak için önce hayvan sevmeleri gerekiyor. Hayvancılık ülkemizde zor bir dönemde. Devletin desteği önemli. Belli bir sermaye ve kapasiteye ulaşmadan para kazanmak zor,” diyen Öztürkler, işini tutkuyla sürdürdüğünü belirtti. Çobanlığın, içindeki hayvan sevgisi ve kızının sağlığı için attığı adımla hayat bulduğunu ifade eden Öztürkler, gençlere bu mesleği keşfetmeleri için ilham veriyor.

Ekran Görüntüsü 2025 05 24 152149