Güney Koreli Şirket Bebek Sahibi Olan Çiftlere 75 Bin Dolar Veriyor!

Gittikçe yaşlanan dünya nüfusuna çareler sadece hükümetler tarafından aranmıyor. Güney Kore’de bir şirket, çalışanlarına her bebek başına büyük ödül veriyor. 3 çocuk için ise ev alma vaadinde bulunuyor.

Güney Kore’nin düşük doğum oranlarına karşı mücadelede öncü adımlardan biri, bir inşaat firması olan Booyoung Group’dan geldi. Şirket, çalışanlarına her çocuk yapmaları durumunda büyük miktarda ödül vereceğini duyurdu.

Çocuk başına 75 bin dolar ödül

Seul merkezli Booyoung Group, düzenlediği basın toplantısında, çalışanlarına her bebek sahibi olduklarında 100 milyon Kore wonu (yaklaşık 75 bin dolar) ödeme yapmayı planladığını açıkladı.

Geçmişte doğum yapan çalışanlar için nakit ödeme

Şirket, 2021’den bu yana toplamda 70 bebek sahibi olan çalışanlarına toplamda 7 milyar Kore wonu (yaklaşık 5,25 milyon dolar) nakit ödeme yapacağını da duyurdu.

Üç bebek sahibi olanlara ekstra avantajlar

Hükümetin inşaat için arazi sağlaması durumunda, üç çocuğu olan çalışanlara 300 milyon Kore wonu (yaklaşık 225 bin dolar) nakit veya kiralık konut alma seçeneği sunulacak.

Doğumları teşvik etmek için kararlılık

Güney Kore’nin düşük doğum oranlarına karşı alınan bu adım, şirketin ülkenin geleceğiyle ilgili kaygılara katkı sağlamak ve doğumları teşvik etmek amacıyla atılmış önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

 

Exit mobile version