Lüks Marka Çanta ve Ayakkabı Üretmek İçin Günde 20 – 30 Yılan Öldürüyor

ABD merkezli hayvan hakları savunucusu PETA, Tayland'da lüks İtalyan markası Gucci için yılanlara yapılan vahşice işkenceyi belgeledi.

Görüntülerde yılanların derileri canlı canlı yüzülüyor.

PETA’nın CBS News ile paylaştığı görüntülerde, Tayland’daki iki piton yılanı üretim tesisinde çalışan işçilerin makas, çekiç ve bıçak gibi aletlerle hayvanlara işkence ederek öldürdüğü görülüyor.

Gucci, bu tesislerden elde edilen derileri kullanarak ayakkabı, çanta ve kemer üretiyor.

Canlı deri yüzülüyor

Geçen yılın Şubat ve Kasım aylarında elde edilen verileri yayınlayan PETA, Uttaradit ve Sukhothai bölgelerindeki piton yılanı üretim tesislerinde hayvanların derilerinin canlı canlı yüzüldüğünü belirtiyor.

Binlerce Euro’ya satılıyor

Gucci’nin bu hayvanlardan elde edilen derilerle piyasaya sürdüğü çanta, ayakkabı ve kemerlerin ise binlerce euroya satıldığı kayıtlara geçti.

PETA çalışanından tanıklık

Adının açıklanmasını istemeyen ve gizli bir kimlikle hayvanlara yapılan zulme tanık olan bir PETA çalışanı CBS News’e konuştu:

Vücutlarını biraz daha genişletmek ve derilerini yüzmeyi kolaylaştırmak için vücutlarını suyla şişiriyorlar. Bazıları hala hareket ediyor bu sırada. Bu işlem saatler ya da günler sürebiliyor. Hayvanların bilinçleri tamamen açık. Bu zalimce ve iğrençti.

Her gün 20-30 yılan öldürülüyor

PETA, Tayland’daki çiftliklerde 15.000 kadar yılanın üretildiğini ve her gün 20 ila 30 pitonun öldürüldüğünü duyurdu.

Gucci sessiz

Kering grubuna bağlı olan Gucci, PETA’nın açıklamalarına ve CBS News’in haberine sessizliğini koruyor.

Yılan derisi çanta 179.250 TL

Gucci’nin internet sitesinde satılan Jackie Notte Python Mini Bag isimli çanta yaklaşık 5300 dolara satılıyor. Şirketin Türkiye için hazırlanan internet sitesinde çantanın fiyatının 179.250 TL olduğu belirtiliyor.

Gucci: En yüksek hayvan refahı standartları

Pitonlar genellikle sakin ve hassas hayvanlar olarak bilinirken, onların çoğu zaman direnç göstermeden yakalandıkları için tercih edildiği belirtiliyor.

Kering’in hayvan refahı politikası

Kering 2021 yılında bir hayvan refahı standartları belgesi yayınlayarak, “Tedarikçilerimizin ve ötesinin en yüksek hayvan refahı standartlarını karşılıyoruz” demişti.

 

 

Exit mobile version