Göç İdaresi Havlu Attı! ‘Göçmenlere Yetişemiyoruz’

İktidarın göçmen politikası tartışılırken, İçişleri Bakanlığı’na bağlı Göç İdaresi’nin 2021 faaliyet raporu yayımlandı. Raporda, “bürokrasi”yle ilgili yapılan değerlendirme dikkat çekti. 

Yeni Fon Sistemi

“Göç hareketliliğinin uluslararası siyasi süreçlerden etkilenmesi sebebiyle öngörülebilirliğinin düşük olması ve külfet paylaşımı konusunda uluslararası aktörlerde aynı düzeyde istekliliğin görülmemesi gibi riskler olmasına rağmen mevcut uluslararası fonların etkin kullanılması, ulusal kaynaklar için esnek harcama modellerinin geliştirilmesi ve yeni fonların bulunması için analiz çalışmalarına devam edilmesi önemlidir. Paydaşların ortak çalışması devam edilmelidir”

Binalar da Yetersiz

Raporda, kurumun hizmet binalarının “kapasite, fiziki donanım ve altyapı olarak da iyileştirilmesi gerektiği” kaydedildi. Ayrıca raporun “zayıflıklar” bölümünde, “Görev, yetki ve sorumluluk paylaşımlarının yeterince netlik kazanmamış olması, iş tanımlarının çıkarılmasına yönelik ihtiyacın devam ediyor olması, stratejik yönetim konusunun istenilen düzeyde içselleştirilmemesi, görevlendirmeler ile mesleki eğilimlerin personel arasında etkin dağılımına yönelik modelin bulunamaması” tespitleri yer aldı.

 

Exit mobile version