Gazze’nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesi, yaklaşık 4 aydır süren İsrail saldırıları ve yardımların engellenmesi nedeniyle zor durumda. Hastanenin müdürü, yakıt, ilaç ve gıda eksikliği sebebiyle hastaların öldüğünü ve hastanenin hizmet dışı kaldığını belirtti. Özellikle çocuklar, yetersiz beslenme ve dehidrasyon nedeniyle yaşamlarını yitiriyor.

2 bebek açlıktan öldü

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, İsrail’in uzun süredir saldırılarıyla açlığa sürüklediği ve insani yardımın girişini engellediği Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya’da 2 bebeğin açlıktan öldüğünü duyurdu.

Hamas’tan BM’ye çağrı

Hamas, BM’yi Gazze’deki duruma müdahale etmeye çağırıyor. Hastanenin kapanmasıyla birlikte bölgedeki insani ve tıbbi durumun daha da kötüleştiğini vurguluyor.

Uluslararası ateşkes çağrıları sonuç vermiyor

Uluslararası toplum, Gazze’deki duruma dikkat çekiyor ve ateşkes ilan edilmesi ile bölgeye insani yardımların ulaştırılması çağrısında bulunuyor. Ancak, BM’nin daha önce aldığı kararlara rağmen yardımların yetersiz olduğu belirtiliyor.

İsrail masum sivilleri öldürüyor

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonucunda binlerce insan öldü ve yaralandı. Saldırılar, sivil yerleşim yerleri ve hastaneleri de hedef alarak insani krizi derinleştiriyor.

Yazar İlyas Esenberlin’in Kitabından Uyarlanan ‘’Elmas Kılıç – Rüstem Abdiraşev’’ Filminin Galası Alanya’da Yapıldı Yazar İlyas Esenberlin’in Kitabından Uyarlanan ‘’Elmas Kılıç – Rüstem Abdiraşev’’ Filminin Galası Alanya’da Yapıldı

 

Editör: Haber Merkezi