Ferrari Bu Yıl İçerisinde Elektrikli Otomobilini Tanıtacak

Son dönemde ibreler elektrikli araçlara dönerken lüks otomobil üreticileri geride kalmak istemiyor. Bu nedenle, Ferrari kısa süre önce ilk elektrikli otomobilini 2025 yılına kadar piyasaya süreceğini ve on yılın sonuna kadar tüm şirketi karbon nötr hale getirmeyi planladığını duyurdu.

Eylül Ayında Görücüye Çıkacak

Bu hafta şirketin CEO’su Benedetto Vigna, markanın ilk akülü süper otomobilinin gelecekteki lansmanlar için tonunu belirleyeceğini söyledi. Buna ek olarak, otomobil üreticisi ilk SUV’si Purosangue’nin Eylül ayında görücüye çıkacağını paylaştı.

Bloomberg, firmanın elektrikli ve plug-in hibrit modellerini geliştirmek için 4,6 milyar ABD doları yatırım yapacağını ve bunların 2026 yılına kadar satışlarının yüzde 60’ını oluşturacağını umduğunu bildirdi.

2030 yılına kadar satışlarının yüzde 80’inin her zamanki gibi gaz yakan lüks otomobiller yerine bu sürdürülebilir alternatiflerden gelmesini bekliyor.
TechCrunch’a göre Ferrari CEO’su Vigna, gelecekteki elektrikli otomobillerin aynı Maranello tesisinde inşa edileceğini ve şirketin “piyasa taleplerine tamamen cevap vermeyen” bir tutum ile satışa sunarak mevcut marka stratejisini korumaya özen gösterdiğini doğruladı.

Öte yandan, akında çıkacak olan SUV, önümüzdeki yılın başlarında yaklaşık 300 bin ABD Doları karşılığında satışa sunulacak. Satışa sunulacak modelin Türkiye’ye gelip gelmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

Exit mobile version