Dev Maça Gölge Düştü! Trabzonsporlu Taraftarlar Fenerbahçeli Oyunculara Saldırdı

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki mücadele, Fenerbahçe'nin 3-2'lik galibiyetiyle sonuçlandı. Bordo-mavili taraftarlar, sahaya girerek Fenerbahçeli oyunculara saldırdı.

Trendyol Süper Lig’in 30. haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki mücadele, sarı-lacivertlilerin 3-2’lik galibiyetiyle sonuçlandı. Ancak maçın bitiş düdüğü sonrasında gerilim tırmandı. Bordo-mavili taraftarlar, sahaya girerek Fenerbahçeli oyunculara saldırdı.

Olay dolu dakikalar

Maç boyunca yabancı madde yağmuruna tutulan Fenerbahçeli oyuncular, maç sonunda daha büyük bir tehlike ile karşı karşıya kaldı. Ardından yüzlerce Trabzonspor taraftarı, sahaya girerek sarı-lacivertli oyuncuları linç etmeye çalıştı. Olaylar sırasında, maç içinde yüzüne yabancı madde isabet eden Livakovic, bir taraftarın yumruk saldırısına uğradı. Ayrıca sarı-lacivertlilerin golü sonrası teknik direktör İsmail Kartal’a tribünlerden yabancı cisim atıldı. Sağlık ekipleri deneyimli çalıştırıcıya saha kenarında buz tedavisi yaptı.

Güvenlik önlemleri yetersiz kaldı

Maçın ardından yaşanan bu olaylar, güvenlik önlemlerinin yetersiz kaldığını gözler önüne serdi. Sahaya giren taraftarların oyunculara yönelik saldırıları, futbolun ruhuna aykırı bir tablo oluşturdu. Bu olaylar sonrasında, güvenlik güçlerinin müdahalesiyle durum bir nebze kontrol altına alındı. Devamında kargaşada bazı futbolcular sıkıntılı anlar yaşarken, bazıları soyunma odasına güçlükle ulaştı. Ardından Fenerbahçe’nin önemli oyuncularından Michy Batshuayi, üzerine saldırdığını iddia ettiği bir Trabzonspor taraftarına tepki olarak döner tekme attı.

Futbol Federasyonu harekete geçmeli

Türkiye Futbol Federasyonu’nun, bu tür olayların tekrarlanmaması için harekete geçerek gerekli önlemleri alması beklenmekte. Futbolun centilmenlik çerçevesinde oynanması ve taraftarların bu tür davranışlardan kaçınması gerektiği bir kez daha vurgulanıyor.

Futbolun birleştirici ruhuna gölge düşüren bu olaylar sonrası, federasyonun ilerleyen günlerde alacağı kararlar bekleniyor. Ayrıca Fenerbahçe yönetiminin yapacağı açıklamalarda büyük merak konusu.

Fenerbahçe, zirve yolunda Trabzon engeli aştı

Fenerbahçe, Süper Lig’in 30. haftasında Trabzonspor’u deplasmanda 3-2 mağlup ederek zirve takibini sürdürdü. Sarı-lacivertliler, Fred ve Batshuayi’nin golleriyle galibiyet serisini 9 maça çıkardı.

Maçın özeti

Fenerbahçe, maçın ilk yarısını Fred’in 13 ve 45+4. dakikalarda attığı gollerle 2-0 önde tamamladı. Ardından ikinci yarıda Trabzonspor, Enis Bardhi’nin frikik golüyle farkı 1’e indirdi. 78. dakikada Trezeguet’nin penaltı golüyle skor 2-2’ye geldi. Ancak 88. dakikada Batshuayi, Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren golü kaydetti.

Deplasman galibiyet serisi

Fenerbahçe, bu sezon deplasmanda oynadığı son 9 Süper Lig maçını kazanarak dikkat çekici bir seriyi sürdürdü. Ek olarak sarı-lacivertliler, lig tarihinde en uzun galibiyet serisini 2011’de 12 maçla yakalamıştı.

Fred’den önemli katkı

Fred, Trabzonspor karşısında attığı golle, 2019’dan bu yana Fenerbahçe formasıyla Trabzonspor ağlarını ceza sahası dışından havalandıran ilk oyuncu oldu.
Ayrıca Fenerbahçe, bu sezon Süper Lig’de ceza sahası dışından 13 golle zirveye yerleşti ve en son 2011/12 sezonunda ulaştığı 16 golle en yüksek sayıya ulaştı.

Ceza sahası dışından gol rekoru

Fenerbahçe, bu sezon ceza sahası dışından attığı 13 golle, Süper Lig’de bu alanda zirvede yer alıyor. Ayrıca Sarı-lacivertliler, en yüksek gol sayısına 2011/12 sezonunda 16 golle ulaşmıştı.

Trezeguet’nin Trabzonspor karnesi

Trezeguet, Fenerbahçe’ye karşı oynadığı dört Lig maçında üç gol attı. Ancak bu performansı galibiyet için yeterli olmadı.

 

Exit mobile version