Ekonomi

Fahiş Fiyat Artışı Yapan İşletmeler Yandı. Büyük Cezalar Geliyor

Fahiş Fiyat Artışı Yapan İşletmeler Yandı. Büyük Cezalar Geliyor

Yeni haftanın başlamasıyla TBMM’de gündem bu hafta epey yoğun geçecek! Mecliste yarın  görüşülmeye başlanacak olan Ticaret Kanunu’nda yapılacak düzenlemeler sonrasında, Fahiş fiyat artışı yapan işletmelere ağır yaptırım gelecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde salı günü 23 Nisan Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle yapılacak olan Genel Kurul’da özel oturum gerçekleştirilecek. Mecliste görüşülecek konular arasında gözler Ticaret Kanunu’nda yapılacak düzenlemelerde olacak. Yaklaşık 20 maddeden oluşması düşünülen teklifte, fahiş fiyat artışı yapan işletmelere verilen idari para cezalarının artırılmasına ilişkin maddede yer alacak

23 Nisan Özel Oturumu Yapılacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündem yoğun. Meclis bu hafta 23 Nisan etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Salı günü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Genel Kurulda özel oturum gerçekleştirilecek.

Fahiş Fiyat Artışı Yapan İşletmeler Şimdi Yandı

Özel oturumda ayrıca gündeme gelmesi beklenen önemli yasa teklifleri de var. Onlardan biriside Ticaret Kanunu’nda yapılacak düzenleme olacak. Yaklaşık 20 maddeden oluşması beklenen teklifte, fahiş fiyat artışı yapan işletmelere verilen idari para cezalarının artırılmasına ilişkin düzenleme de yer alacak. Ayrıca işletmelere kapatma yaptırımı getirilmesi de Meclis’teki görüşmeler sırasında tartışılacak. Öte yandan Bu hafta Meclis Başkanlığına sunulması planlanan diğer teklif ise, Milli Savunma Bakanlığının teşkilat yapısındaki değişiklikleri içeriyor.