Ev ve Otomobil Satışlarında Kredi Kartına 12 Taksit Dönemi!

Merkez Bankası’nın sıkılaşma politikaları sonrasında ticari ve ihtiyaç kredilerindeki büyüme sınırı düşürüldü. Bu durum, otomobil ve konut alımlarında yeni bir trendin başlamasına neden oldu.

12 taksitle otomobil

Otomobil bayileri, Merkez Bankası’nın politikalarının ardından 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya başladılar. Bankaların kredi faizlerini yükseltmesi ve nakit sıkışıklığına neden olmasıyla birlikte tüketiciler, otomobil alımlarında kredi kartı kullanımını tercih etmeye başladılar.

Kredi kartıyla konut ve arsa alımı

Son dönemde gayrimenkul ve otomobil satış ilanlarında ‘kredi kartına 12 ay taksit’ seçeneği dikkat çekiyor. Özellikle konut ve arsa alımlarında kredi kartı kullanım oranının arttığı görülüyor. Artan faiz oranları ve kredi sıkıntısı nedeniyle tüketiciler, kredi kartı limitlerini yükselterek alımlarını gerçekleştiriyorlar.

Sektör temsilcilerinden yorumlar

Otomobil sektöründen bir yetkili, müşterilerin kredi bulma zorluğu yaşadığını ve bu nedenle kredi kartı kullanımının arttığını belirtiyor. Benzer şekilde emlak işiyle uğraşan bir kişi de konut alımlarında kredi kullanımının azaldığını ve kredi kartı kullanımının arttığını ifade ediyor.

 

Exit mobile version