Emekli maaşlarına yapılan yüzde 49,25’lik zammın ardından banka promosyonları da gözden geçiriliyor. En düşük emekli maaşı 10 bin liraya çıkarken, bankaların promosyon oranları da değişti. Ancak birçok banka hâlâ promosyonları yükseltmedi. Uzmanlar, emeklilerin promosyon anlaşması yaparken dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Bankaların promosyon ücretleri

ATSO Başkanı Ali Bahar’ın Cenaze Töreninin Detayları Belli Oldu ATSO Başkanı Ali Bahar’ın Cenaze Töreninin Detayları Belli Oldu
  • Devlet bankaları: 5 bin liraya kadar promosyon sunuyor.
  • Özel bankalar: 7 bin 500 liradan başlayarak, 10 bin liraya kadar hoş geldin promosyonu veriyor.

Bankalar, emeklilere promosyon sağlamak için 3 yıl taahhüt istiyor. Başvuru için, promosyon tercihi yapılacak bankaya gitmek yeterli. Ayrıca emekliler, maaş tercihini e-devlet üzerinden de yapabiliyor.

Uzmanların uyarısı

Sosyal Güvenlik Uzmanı Mert Nayır, emeklilerin promosyon anlaşmalarını imzalarken dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Bankaların sunduğu promosyonlar genellikle belirli ürünleri kullanım şartına bağlı olduğundan, detayları gözden kaçırmamak önemlidir. Örneğin, 10 bin liralık bir promosyon alabilmek için ek kredi kartı, ek hesap veya kredi kullanımı gibi zorunlu ürünleri kullanmak gerekebilir. Bu nedenle, promosyon anlaşması yaparken detaylara dikkat etmek önemlidir.

Editör: Haber Merkezi