Elektrikli otobüs artık Samsun yollarında. Toplu ulaşımda yeni bir dönemin kapısı aralandı. Lityum pilli elektrikli otobüsler Türkiye’de bir ilk olacak. Öncelikle Samsun yollarında sahneye çıkacak olan yerli ve milli üretim olan otobüsler ekonomik ve çevre dostu olması özelliğiyle oldukça önemli.

Test Sürüşlerine Başlandı

Samsun’da Tekkeköy- Çarşamba Havalimanı arasındaki güzergahta test sürüşlerine başlandı. Elektrikli otobüsler testler tamamlandığında yolcular tarafından kullanılmaya  başlanacak. Deneme sürüşleri eskort eşliğinde periyodik olarak gerçekleşiyor.

10 Dakikada Doksan Kilometre Yol

Lityum pilli elektrikli otobüsler 10 dakikada şarj olacak ve bu şarjla 90 kilometre yol gidebilecek. Otobüslerin kullanılmaya başlanmasıyla Türkiye’ de ilk kez ultra hız şarj istasyonları da kullanılacak.

Fosil Yakıtlı Otobüs Filosunun Elektrikli Otobüse Dönmesi Hedefleniyor

Proje dahilinde ilk etapta 3 hızlı şarj istasyonu yapıldı. Devamında ise 3 tane olmak üzere 6 adet hızlı şarj istasyonuna ulaşılarak şehrin tümüne hizmet verebilecek bir şarj altyapısını da hayata geçirilmiş olunacak. Elektrikli otobüslerin lastik tekerlekli fosil yakıtlı otobüslere göre işletme maliyetlerinde yüzde 80 tasarruf sağlaması bekleniyor. Projenin devamında mevcut fosil yakıtlı otobüs filosunun elektrikli otobüslere dönüşümü hedefleniyor.

12 Kat Daha Ucuz

İlk etapta toplam 20 adet olarak kullanıma başlanılacak hızlı şarjlı elektrikli otobüslerin raylı sistem ulaşım maliyetinden 12 kat daha ucuz olduğu öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi