Dünyanın En İnce Kol Saati: Fiyatı Dudak Uçuklattı

dunyanin-en-ince-kol-saati-fiyati-dudak-ucuklatti

Dünyanın en ince kol saati rekoru artık Richard Mille’ye ait. Sadece 1,75mm’lik kasa kalınlığına sahip RM UP-01 çıtayı inanılması güç bir noktaya taşıdı.

Richard Mille markası tarafından üretilen RM UP-01 Ferrari, jilet inceliğinde yeni bir standardı getiriyor. Sadece 1.75 mm kalınlığındaki plakası, Richard Mille RM UP-01 Ferrari’yi dünyanın en ince saati yaparken, bu unvanın önceki sahibi 1.88 mm kalınlık ile Bulgari Octo Finissimo Ultra’ya aitti.

Ferrari’den Daha Pahalı

Madeni paradan daha da ince bir yapıya sahip olan RM UP-01 isimli dünyanın en ince saati, fiyatıyla dudak uçuklattı.

Saatin içerisindeki dişli mekanizmasının ise Richard Mille ve bir diğer usta olan Audemars Piguet Renaud & Papi tarafından ortak geliştirildiği söyleniyor. Bu mekanizmanın inceliği ise tam 1.18 mm. Alışılmışın dışında tasarıma sahip olan bu saat mekanizmasıyla birlikte rekorlar kitabına girmeyi başardı.

Ancak RM UP-01 isimli saat, normal gündelik kullanım için üretilen cihazlar değil. Bu ve bir önceki tasarıma birer sanat ürünü olarak bakılıyor. Dolayısıyla fiyatları da işlevine göre değil, sanatsal değerine göre belirleniyor.

Zira Richard Mille tarafından üretilen RM UP-01 isimli rekorun yeni sahibi olan saat, moda dünyasında da rekor kırdı. Fiyatıyla hayalleri zorlayan saatin değeri Ferrari’yi de solluyor.

32 Milyon 511 bin 360 Türk Lirası

Dünyanın en ince saati 1 milyon 888 bin dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunuldu. Bu fiyata Ferrari ve McLaren’ın spor otomobillerini almak mümkün. Değeri Türk Lirasına çevrildiğinde 32 milyon 511 bin 360 TL ediyor.

Sanat eseri olarak görülen bu saat bu denli ince olmasına karşın fazlasıyla dayanıklı bir yapıya sahip. Öyle ki RM UP-01 Ferrari, bükülmelere karşı çelik kadar güçlü olması için alüminyumdan 2 kat daha güçlü olan 5’inci sınıf titanyumdan yapılmış.

 

6000 saatlik araştırma-geliştirme sürecinin sonunda ortaya çıkmış bu kol saatinden almak isteyenlerin ise ellerini çabuk tutmaları gerekiyor. Çünkü Richard Mille RM UP-01 yalnızca 150 adet ile sınırlandırılmış.

 

Exit mobile version