Diyanet’ten ‘9 Yaşındaki Kız Evlenebilir’ İddialarına Yalanlama

Diyanet İşleri Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt ve bazı sosyal medya kullanıcılarının, ”Diyanet: 9 yaşında bir kız evlenebilir, çocuk doğurabilir” şeklindeki paylaşımının asılsız olduğunu bildirdi.

Diyanet‘ten yapılan açıklamada, daha önce de paylaşılan iftiranın, 2 Ocak 2018’de Başkanlık tarafından tekzip edilmesine rağmen konuyu tekrar gündeme getirenlerin iyi niyet taşımadığı belirtildi.

Başkanlığımızı Hedef Alan Bir İftiradan İbarettir

Kız çocuklarının biyolojik ve psikolojik yeterlilikleri dikkate alınmadan, aile kurma ve anne olma sorumluluğunu taşıyacak çağa gelmeden, erken yaşta ve zorla evlendirilmesinin kabul edilemeyeceğinin Başkanlık tarafından defaatle dile getirildiği, seminer, konferans, vaaz ve yayınlarda mütemadiyen konunun önemine dikkat çekildiği vurgulandı.

Açıklamada, “Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt ve bazı sosyal medya kullanıcılarının, ‘Diyanet: 9 yaşında bir kız evlenebilir, çocuk doğurabilir’ şeklindeki paylaşımı asılsızdır. Mesnetsiz bu içerik, Başkanlığımızı hedef alan bir iftiradan ibarettir” denildi.

Exit mobile version