Çalışma Hayatında Her Şey Sil Baştan: Büyük Değişiklikler Yolda!

Kıdem tazminatı fonu, esnek çalışma, çalışma saatleri ve vergi düzenlemesi gibi birçok alanda yeni düzenlemeler planlanıyor. Milyonlarca çalışanı ilgilendiren bu değişikliklerin detayları ve seçim sonrası hayata geçirilme olasılığı merak konusu.

Ana hedef: Kıdem tazminatı fonu

Hükümet, işveren ve işçi arasındaki “zemin yoklamaları”na göre, çalışma hayatını baştan sona değiştirecek düzenlemelerin ana odağının kıdem tazminatı fonu kurulması olduğu belirtiliyor. Bu fon, işverenlerin tazminat yükünü hafifletirken, işçilerin de tazminatlarını daha güvenli bir şekilde alabilmelerini sağlayabilir.

Esnek çalışma ve iş güvencesi

İşverenler esnek çalışma ve kıdem tazminatı hesabında gün sayısının düşürülmesini talep ederken, işçiler ise iş güvencesinin artırılmasını ve sendikal örgütlenmenin kolaylaştırılmasını istiyor. Hükümet, bu talepleri dengeleyerek her iki tarafı da memnun edecek bir çözüm bulmaya çalışıyor.

Gelir vergisi düzenlemesi

Hem işçi hem de işveren kesimi tarafından talep edilen gelir vergisi düzenlemesi ise şu anda gündemde değil.

Seçim sonrası referandumda kaldıraç unsuru olabilir

Kıdem tazminatı fonu ve diğer düzenlemelerin seçim sonrasında, özellikle Anayasa değişikliği gündeme getirilirse, kitleleri ikna için referandumda kaldıraç unsuru olarak kullanılabileceği iddia ediliyor.

 

Exit mobile version