Bir Kadın Daha Ayrılmayı Kabullenmeyen Bir Erkek Tarafından Katledildi

Son Dakika Haberine Göre İstanbul Fulya’daki 4 katlı binanın en üst katındaki daireden sabah saatlerinde silah sesleri duyuldu. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi.

İçeriye giren polis ekipleri, biri kadın üç kişinin cansız bedenleriyle karşılaştı. Ekiplerin olay yerinde incelemesi sürüyor. Ölenlerin bina önüne gelen yakınları göz yaşlarını tutamadı.

 

Ayrılmayı Yediremedi

İddiaya göre, Beril Varol, eski sevgili Yavuz Selim Bektaş ile uzun süre birlikteydi. Ancak Varol sevgilisinden şiddet görünce geçen yıl ayrılmak istedi. Yavuz Bektaş ayrılma kararını kabullenmedi. Beril Varol’u rahatsız edince genç kadın savcılığa giderek şikayetçi oldu, eski sevgilisi hakkında uzaklaştırma kararı alındı.

Uzaklaştırma kararı geçen aralık ayında son buldu. Bu süre içerisinde Yavuz Selim Bektaş’ın Beril Varol’a yaklaşmadığı belirtildi. Beril Varol bir süre önce Ömer Akın ile tanışarak sevgili oldu. İkili birlikte yaşamaya başladı.

Kadının peşini bırakmayan Yavuz Selim Bektaş sabah saatlerinde ikilinin kaldığı Fulya’daki eve gitti. Eve giren Bektaş, eski sevgilisi ile erkek arkadaşını tabancayla öldürdükten sonra intihar etti.

Beril BİMTAŞ’ta Harita Mühendisiydi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, öldürülen kadın belediye personeli olduğunu duyurdu: “Çok acılı ve öfkeliyiz. Ne yazık ki gencecik bir çalışanımızı, Beril Varol’u erkek şiddeti aramızdan aldı. Kendisine Allah’tan rahmet, sevenleri ve ailesine başsağlığı  diliyorum. Bu şiddet, bu akıl, bu zihniyet bitsin, gitsin artık.”

Ömer Akın

28 yaşındaki Beril Varol’un İBB şirketi BİMTAŞ’ta 1.5 yıldır akıllı şehircilik üzerine çalıştığı, harita mühendisi olduğu öğrenildi.  Öldürülen erkek arkadaşı Ömer Akın ise İTÜ  İnşaat ve Geomatik Mühendisliği’nde öğretim görevlisiydi.

Öte yandan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Şengül Altan Arslan da sosyal medya hesabından tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:

“Yazıyorum, siliyorum. Sonra tekrar yazıyorum ve siliyorum çünkü yetmiyor kelimeler öfkemi, isyanımı ifade etmeye. Çalışanlarımızdan Beril Varol, eski erkek arkadaşı tarafından katledildi. İstanbul Sözleşmesi bu yüzden yaşatır diyorduk, çünkü koruma mekanizması vardı. Çok üzgünüm.”

Olayın duyulmasıyla yakınları olay yerine koştu. Beril Varol’un arkadaşları ve yakınları birbirlerine sarılarak teselli buldu. Ölenlerin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Polis olay yerinde bulunanların ifadesine başvurdu.

Exit mobile version