Bayram Tatilinizi Çok Ucuza Vizesiz Ülkelerde Geçirebilirsiniz!

Ramazan Bayramı’nda 9 günlük bir tatil fırsatı doğdu. Bu süreçte vizesiz ya da kapıda vize alarak ziyaret edebileceğiniz ülkeler var. İşte hem bütçenizi aşmayacak hem de yurt dışı deneyimi yaşayabileceğiniz 8 destinasyon…

Gürcistan – Batum

Gürcistan’ın Batum şehri, çipli T.C kimlik kartıyla kolayca ziyaret edilebilen bir destinasyon. Batum, yeşilin bin bir tonunu görebileceğiniz harika bir şehir. Şehrin simgesi olan Ali ve Nino Heykeli ve Alfabe Kulesi gibi yerleri gezebilir, Argo teleferiği ile şehrin en yüksek noktasına çıkarak muhteşem manzarayı izleyebilirsiniz.

Azerbaycan – Bakü

Azerbaycan’ın başkenti Bakü, tarih ve modern mimarinin buluştuğu bir şehir. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan İçeri Şehir bölgesi ve Hazar Denizi kıyısındaki modern gökdelenler şehri ziyaret etmeye değer kılıyor. Düşbere ve Bakü baklavası gibi lezzetleri deneyebilirsiniz.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, her mevsim ziyaret edilebilecek güzellikte bir ada. Girne Kalesi, Bellapais Manastırı ve Salamis Antik Kenti gibi tarihi mekanları gezebilir, adanın yöresel lezzetleri olan şeftali kebabı ve hellim peyniri gibi tatlarla tanışabilirsiniz.

Sırbistan-Belgrad

Sırbistan’ın Belgrad şehri, pasaportla kolayca ziyaret edilebilen bir destinasyon. Eski şehir kısmında bulunan Kalemegdan Kalesi ve çevresi, şehrin en çok ziyaret edilen turistik noktalarından. Belgrad’ın lezzetleri arasında cevapi köfte ve balkan şinitzeli bulunuyor.

Karadağ – Podgorica

Karadağ’ın başkenti Podgorica, sadece pasaportla giriş yapılabilen bir rota. Milenyum Köprüsü, Bağımsızlık Meydanı ve Podgorica Niagara Şelaleleri gibi yerleri ziyaret edebilir, taze deniz mahsulleriyle şehrin lezzetlerini tadabilirsiniz.

Mısır – Şarm El-Şeyh

Mısır’ın Şarm El-Şeyh şehri, kapıda vize ile kolaylıkla ziyaret edilebilen bir tatil merkezi. Ras Muhammed Milli Parkı ve Sina Çölü’nde safari gibi aktivitelerle unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Katar – Doha

Katar’ın başkenti Doha, kapıda vize uygulamasıyla Türk vatandaşlarını karşılayan bir şehir. İslam Eserleri Müzesi ve Katara gibi kültürel alanları gezebilir, Basra Körfezi’ne uzanan sahil şeridinde keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Suudi Arabistan – Mekke ve Medine

Suudi Arabistan’ın Mekke ve Medine şehirleri, hac ve umre için binlerce ziyaretçiyi ağırlayan kutsal şehirler. Mekke’de Kabe ve Arafat Dağı gibi önemli ziyaret noktalarını görebilir, Medine’de Mescid-i Nebevi’yi ziyaret edebilirsiniz.

Exit mobile version