İstanbul Zeytinburnu’nda bulunan Balıklı Rum Hastanesi’nde yangın çıktı. Hastalar, sedyeler ve tekerlekli sandalyelerle tahliye edildi. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekiplerinin yangını güçlükle kontrol altına aldı. Yangınla ilgili açıklama yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 104 vatandaşın tahliye edildiğini açıkladı.

Zeytinburnu Balıklı Rum Hastanesi Yaşlı Bakımevi’nin çatısında saat 12.30 sıralarında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Olay yerine sevk edilen çok sayıda itfaiye ekibi hemen duruma müdahale etti.

Çatı alevlere teslim olurken, bina da dumanla doldu. Onlarca hasta binadan tahliye edildi.  Kimi hasta kucaklarda, kimisi de tekerlekli sandalyelerde binadan dışarı çıkarıldı. Yangın güçlükle kontrol edildi.

Ali Yerlikaya Açıklama Yaptı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, saat 14.00 sıralarında yaptığı açıklamada, “Hastanemizdeki yangın bizleri üzdü. İstanbul’umuza, Zeytinburnu’muza, hastanemizde şifa dağıtan bütün sağlık çalışanlarımıza ve hastalarımıza büyük geçmiş olsun. Bir kaybımız, yaralanan bir vatandaşımız söz konusu değil. Yangının sebebini henüz bilmiyoruz. Yangın çatıda başladı. AFAD burada, yangın söndürme helikopteri hazır bekliyor, şu ana kadar ona gerek kalmadı. Sağlık İl Müdürlüğümüz tahliye çalışmalarımızı tamamladık. Hepimize büyük geçmiş olsun. 62 yaşlımız vardı, hepsi tahliye oldu. 42 kadar da yatan hastamız vardı. Toplam 104 vatandaşımız tahliye oldu. Her birine büyük geçmiş olsun diyoruz. Bu yapı inşallah en kısa zamanda eski haline getirilmesiyle ilgili el birliğiyle buradaki yaraları sarmak bizim boynumuzun borcudur.” ifadelerini kullandı.

“Bütün Hastalar Tahliye Edildi”

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy açıklamalarda bulundu. Saat 13:15 sıralarında konuşan Arısoy “Bütün hastalar tahliye edildi. Hepimiz buradayız. Yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Çok şükür hastane erken fark edip bütün hastaları tahliye etti. İçerde, yangının devam ettiği yerde herhangi bir hasta ya da yaşlımız yok. 100 kadar yaşlımızın kaldığını öğrendim ama tamamen sağlıklı bir biçimde yangın büyümeden önce tahliye edildiler” dedi.

“Yangın Kontrol Altında”

Tarihi hastanedeki yangınla ilgili son durumu açıklayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla olaya derhal müdahale edildi. Yangın kontrol altına alındı. Can kaybı ve yaralı yok. Hastalar hızlı şekilde tahliye edildi. 80’e yakın hasta başka hastaneye sevk ediliyor, burada bakımları yapılmaya devam edecek. Hastalarımızın mağdur olmaması için tedbirler alındı. Yangın sona erdikten sonra tarihi hastanenin restorasyon çalışmaları ivedilikle yapılacak” dedi.

Editör: Haber Merkezi