ASELSAN Güvenlik Güçlerinin 3. Gözünü Üretti!

ASELSAN, suçlular ve suça karışan araç plakalarını anında belirleyen ve son teknoloji olan bir kamera geliştirdi!

Jandarma tarafından kullanılmaya başlandı

İlk olarak Jandarma Genel Komutanlığı MEBS Başkanlığı ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilen yaka kamerası, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile yürütülen Akıllı Yol Kontrol Noktaları ve Jandarma Akıllı Devriye Uygulaması (JADU) Projesi kapsamında suçlular veya aranan şahısların tespiti için jandarma tarafından kullanılmaya başlandı. Ardından Savunma Sanayii Başkanlığı ile yürütülen Kent Güvenlik Yönetim ve Plaka Tanıma Sistemi (KGYS) Projesi kapsamında da söz konusu kameralar Emniyet Genel Müdürlüğünün kullanımına sunuldu.

Güvenlik güçlerini son teknoloji ile buluşturuyor!

”ODAKAN” ismindeki yaka kamerası sahadaki her süreci anbean kayıt altına alıyor. Geliştirilen bu yerli ve milli ürün sayesinde güvenlik güçleri son teknolojiyle buluşturuluyor.

Olumsuz hava koşullarında dahi çalışıyor

Dayanıklı tasarımıyla üretilen yaka kamerası, olumsuz hava koşullarında sorunsuz çalışıyor. Kamera, düşmeye ve sıvı temasına dayanıklılık gösteriyor ve bu sorunlardan etkilenmiyor.

Merkeze canlı yayın yapıyor

ODAKAN yaka kamerası, sesli video kaydı yaparken yüksek çözünürlüklü görüntü de alıyor. Dokunmatik ekranı ve gece görüşü imkanı veren LED aydınlatmalara sahip kamera, hem merkeze canlı yayın yaparak hem de görüntüyü hafızasına kaydederek anlık taramayla aranan suçlular veya suça karışmış araç plakalarını sahada görevli güvenlik güçlerinin kullandığı cihaza bildiriyor.

Exit mobile version