Olay, 13 Şubat 2024 tarihinde Adana Büyükşehir Belediyesi’nin merkez Seyhan ilçesi Atatürk Caddesi’ndeki hizmet binasında gerçekleşti. M.G. isimli şahıs, Özel Kalem Müdürlüğü’ne girerek Samet Güdük’e tabancayla ateş etti.

Ağır yaralanan Güdük, kaldırıldığı özel hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Güdük’ün ölüm haberi sevenlerini ve çalışma arkadaşlarını yasa boğdu.

Hastane önünde bekleyen Güdük’ün yakınları, gözyaşlarına boğuldu.

Polis ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlatırken, belediyenin halk ekmek biriminde çalıştığı belirlenen zanlı M.G.’yi gözaltına aldı.

Adana Valiliğinden yapılan açıklamada, Güdük’ün ameliyata alındığı ve olayın alacak verecek meselesi yüzünden gerçekleştiği belirtildi. Açıklamada ayrıca, şüphelinin suç aletiyle birlikte olay akabinde yakalandığı da ifade edildi.

Belediye Başkanı Zeydan Karalar da olayın ardından yaptığı açıklamada, zanlının belediye personeli olduğunu ve Güdük’ü daha önce işe aldıklarını söyledi. Karalar, “Personel olduğu için kimse üstünü arama gereği duymamış” dedi.

ATSO Başkanı Ali Bahar’ın Cenaze Töreninin Detayları Belli Oldu ATSO Başkanı Ali Bahar’ın Cenaze Töreninin Detayları Belli Oldu

Samet Güdük’ün ölümüyle ilgili soruşturma sürüyor.

Editör: Haber Merkezi