ABD’de İlkokula Silahlı Saldırı 19 Çocuk Öldü

 

Robb İlkokulu’nda dün yaşları 7 ile 11 arasında değişen 19 öğrenci ve 2 öğretmeni öldüren 18 yaşındaki saldırgan Salvador Ramos, okulu kuşatan güvenlik güçleri tarafından vurularak öldürüldü.

Saldırganla ilgili önemli detaylar ortaya çıkmaya başladı. Ramos’un okula baskın düzenlemeden önce büyükannesini de vurarak ağır yaraladığı ve okula girmeden önce güvenlik güçleriyle çatışma yaşadığı belirtildi.

 

18 yaşındaki saldırgan Salvador Ramos

Teksas Valisi Greg Abbott, saldırı sırasında çelik yelek giyen Ramos’un otomatik silah ve tüfekle okul binasına girerek etrafa kurşun yağdırdığını ifade etti.

Saldırıdan hemen sonra ailelerin panik içinde okula akın ettiği ve çocuklarının akıbetini öğrenmeye çalıştığı görüldü.

Aldığı Silahların Fotoğraflarını Paylaşmış

Bir fast food lokantasında çalışan saldırgan, diğer çalışanlar tarafından “sakin biri” olarak tanımlandı. Lokantanın gece müdürü, Ramos’un pek sosyal biri olmadığını ifade etti.

BIDEN’dan Silah Lobisine Çağrı

ABD Başkanı Joe Biden, saldırıyla ilgili olarak dün gece Beyaz Saray’dan ulusa seslendi. Biden, saldırıdan silah lobisini sorumlu tutarak “18 yaşında bir çocuğun silah dükkanına girip iki saldırı silahı alması tam anlamıyla yanlış bir olay. Ülke olarak şunu sormalıyız: Tanrı aşkına, ne zaman silah lobisine karşı ayağa kalkacağız” dedi.

ABD Başkanı’na konuşmasında eşi Jill Biden da eşlik etti.

ABD Başkanı, duygusal konuşmasında “Güzel masum çocuklar. Ve arkadaşlarının ölümünü sanki savaş alanındaymış gibi izleyen çok sayıda çocuk” ifadelerini kullandı.

ABD’de bir okula düzenlenen son kanlı saldırı, 2018’de Florida’da yaşanmıştı. Bir liseye düzenlenen saldırıda 14 öğrenci ve üç çalışan hayatını kaybetmişti.

Exit mobile version